Ibrahimović u svom stilu: Čim sam se vratio u reprezentaciju, saigračima sam rekao samo jedno!

Švedsku tek čekaju ozbiljni izazovi u kvalifikacijama, ali je selektor Jane Anderson prezadovoljan kako se Ibrahimović uklopio u tim

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović rekao je da je prilikom povratka u reprezentaciju saigračima saopštio da ne mora da postiže golove, već da je tu da pomogne.

“Rekao sam im: ‘Ne moram da dajem golove, umesto toga pomoći ću vam'”, rekao je Ibrahimović koji se u nacionalni tim vratio posle pet godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Strahovi da će Ibrahimovićev povratak u reprezentaciju uticati na ravnotežu u timu do sada su se pokazali neosnovanim. Švedska je u prethodna dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. pobedila Gruziju na svom terenu sa 1:0, a juče je savladala i Kosovo u Prištini sa 3:0. Fudbaler Milana je na utakmici protiv Gruzije bio asistent kog pobedničkog gola, dok je na meču s Kosovom upisao dve asistencije.

Švedsku tek čekaju ozbiljni izazovi u kvalifikacijama, ali je selektor Jane Anderson prezadovoljan kako se Ibrahimović uklopio u tim.

“Veoma sam zadovoljan s njim i njegovom profesionalnošću u svemu što radi. Impresivan je. Ne želi da razgovaramo o njegovim godinama, ali ako hoćete, mogu da kažem da je njegova profesionalnost jedan od razloga zašto je još uvek na ovom nivou”, rekao je Anderson i dodao:

“Ni njega ni mene nije briga hoće li postići gol ili ne”.

Švedska u sredu igra prijateljski meč protiv selekcije Estonije, a Ibrahimović na toj utakmici neće igrati.

Bio prvak Evrope sa Zvezdom, a sada je profesor u školi: Neverovatna životna priča legende crveno-belih



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar