Da li ga prepoznajete? Pogledajte kako je Ulemek IZGLEDAO na regrutaciji za Legiju stranaca (FOTO)

Nakon propale pljačke 1985. godine, Legija je odbegao u Francusku, gde je 10. aprila 1986. godine pristupio ovoj vojnoj jedinici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KOCA SULEJMANOVIC / AFP / Profimedia

Bivši komandant Crvenih beretki i pripadnik Srpske dobrovoljačke garde, Milorad Ulemek Legija je oduvek intrigirao srpsku javnost, što po surovom načinu postupanja, tako i po upletenosti u najveća krivična dela, a na jednoj Instagram stranici se pojavila fotografija na kojoj Ulemek prisustvuje regrutaciji u Legiji stranaca.

Budući da je je fotografija nastala u ranoj mladosti, mnogi su se složili da Legija na njoj izgleda neprepoznatljivo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, nakon propale pljačke 1985. godine, Legija je odbegao u Francusku, gde je 10. aprila 1986. godine pristupio Francuskoj legiji stranaca. Ulemek se u njenim redovima zadržao nekoliko godina, boreći se u Libiji, Bejrutu, Čadu, Iraku i Francuskoj Gvajani. Upravo zbog službe u ovoj jedinici, Ulemek je dobio i svoj čuveni nadimak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @_vojskasrbije__

Podsetimo, Legija je jedan od najozloglašenijih srpskih kriminalaca, služi kaznu od 40 godina zatvora za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine, a tereti se i krivična dela “zemunskog klana”, četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali, kao i za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi. Iz zatvora će izaći tek 2044. godine kad napuni 76 godina.

Ženi se zgadilo kada je videla “ljubavnu sobu”: “Crvene beretke” imaju veliki problem u zatvoru 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar