Skandal u školi: Direktorka tražila da učenice ne IZAZIVAJU profesore suknjicama, pa su ovako uzvratile

Ovome se nije nadala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/3Wdaily

Učenice srednje devojačke škole Čeltenem u Sidneju ostale su u šoku kada su pogledale video snimak kojim im se obratila direktorka.

Sjuelen Lorens apelovala je na učenice da ne izazivaju profesore škole dolascima u prekratkim suknjicama koje po dužini ne odgovaraju propisima.

4 godine bila sam LJUBAVNICA profesora: Bivša studentkinja otkrila KAKO je davala ispite i šta sada rade

“Neke suknje koje nosite su prekratke. To nećemo dozvoliti. Neki gornji delovi koje imate na sebi takođe su neodgovarajući. Pronađite odeću koja odgovara ozbiljnosti ove ustanove. Devojke, ne zaboravite da u školi predaju i muški profesori koji ne žele da gledaju u vaše butine i noge. Ne utičite na njihov posao i boravak u školi odećom“, naglasila je direktorka škole, prenosi 7 News.

Roditelji devojaka između 14 i 18 godina bili su van sebe. Kako je video snimak poslat svim učenicama na mejl jer je na snazi onlajn rad, one su ga pokazale majkama i očevima. Bile su besne i odmah su Sjuelen Lorens prijavile po društvenim mrežama.

Roditelji su zahtevali hitan sastanak sa direktorkom škole, pošto su njeni komentari bili otvoreno seksistički i direktno su upereni na sve, ali samo ne na školski odnos profesora i učenica.

Direktorka Sjuelen Lorens sad tvrdi da je njena poruka izvučena iz konteksta, Foto: perthnow.com.au printscreen

“Moja ćerka bila je jako uzrujana, osetila se prozvanom da izaziva suknjicama profesore. Tražila je od nas da se odmah vidimo sa direktorkom. Svi zajedno. Direktorka je otvoreno insinuirala na ono najgore u odnosu muškaraca i žena, u ovom slučaju devojaka”, rekao je Alen Pernateri, jedan od roditelja Čeltenem škole.

Direktorka nikom nije ostala dužna, ponajmanje učenicama koje su se osetile prozvanim.

“To samo govori o njima i njihovoj mašti i stvarima o kojima razmišljaju. Morate ponovo da preslušate snimak i shvatite pravi a ne izvučeni kontekst”, poručila je ona.

Prema poslednjim informacijama, direktorka škole u Sidneju biće ipak najverovatnije suspendovana zbog ovog snimka.

“Direktorka je prešla dozvoljenu granicu. Kontekst nije izvučen, svi smo razumeli sve”, bila je kratka Keti Brenan, predstavnica Ministarstva obrazovanja i škola Novog Južnog Velsa.

Sara tražila od bivših da joj za uspomenu pošalju polne organe od GIPSA: Ovakav paket NIJE očekivala



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar