Rus koji je BRANIO Srbiju u KRITIČNOM stanju: Albert na Kosovu izgubio oko, a sada se bori za život

U ratu je izgubio oko, ranjen je u ruku i ratni je vojni invalid 100 odsto

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Albert Ahsarbekovič Andijev Foto: printscreen/youtube

Albert Ahsarbekovič Andijev, legendarni dobrovoljac iz Rusije koji se borio na Kosovu i Metohiji tokom NATO agresije, je u kritičnom stanju zbog korona virusa i nalazi se na lečenju u Batajničkoj kovid bolnici.

To su objavili njegovi ratni drugovi na društvenim mrežama, uz želje da ovaj veliki čovek što pre ozdravi i pobedi opasnu zarazu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Andijev, koji je rođen u Južnoj Osetiji, 1999. godine je prešao hiljade kilometara da bi branio našu zemlju tokom NATO bombardovanja.

Po dolasku na Kosovo Andijev je raspoređen kao snajperista u 549. motorizovanu brigadu koja je branila samu državnu granicu prema Albaniji i Makedoniji u dužini od 150 kilometara.

Skandal! Albanci pozvali Grčku da prizna nezavisnost Kosova

U akciji protiv terorista kod Suve Reke pogođen je u oko, nakon čega je snajper prebacio na drugo rame i jezikom obrisao nišan od krvi. Nastavio je da se bori sve dok se nije onesvestio.

Pomenuo i VIDOVDAN: Patrijarh Porfirije na pitanje o Kosovu dao odgovor koji će se urezati u srce svih SRBA

U ratu je izgubio oko, ranjen je u ruku i ratni je vojni invalid 100 odsto. Posle rata je ostao da živi u Srbiji, oženio se i dobio sina.



Izvor: Novosti

Komentari (4)

  1. Budala samo takva.Pa on je došao ne da ratuje nego da plačka kao ostali njegovi saborci i činili ratne zločine.Da je bilo pravde on nebi ni dočekao kovid.

    Odgovori

Ostavite komentar