Sin ubijenog Mande poručio: Gavriću, dođi da robijaš zbog Arkana, 350 familija je ostalo gladno

Dobrosav Gavrić sada tvrdi da se boji izručenja Srbiji i Arkanovih osvetnika. Ubijali su i mislili da će ići na Kanarska ostrva da piju kafu, kaže Aleksandar Mandić, čiji je otac ubijen sa Željkom Ražnatovićem Arkanom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Prinstcreen

Aleksandar Aca Mandić (40), sin pokojnog Milenka Mandića Mande (44), koji je 15. januara 2000. u hotelu “Interkontinental” ubijen sa Željkom Ražnatovićem Arkanom (48) i Draganom Garićem Garom (47), u ispovesti za Objektiv kaže da država stoji iza zločina. Mandin sin je uveren da bez jakih leđa niko nije mogao da izvrši takvu likvidaciju.

– Ubeđen sam da je to uradila država, jer bez nje ne može ništa da se uradi. Država ili pomaže ili odmaže. Ubistvo su naredili Slobodan Milošević, Mira Marković ili Rade Marković. To je bila ta struktura koja nije volela Arkana. Nekome nije odgovarao. Mislim da moj otac nije bio meta. Bio je biznismen i dugogodišnji prijatelj sa Arkanom. Postoji mnogo indicija da je Marković umešan u mnogo krvave zločine. I bez njega nisu mogli sve da odrade. Arkan je mnogo znao, bio je opasan svedok. Neko sada plasira razne igranke i zamućuje vodu. Troje ljudi je tada streljano u hotelu, petnaestoro dece je ostalo bez roditelja, a 350 familija je ostalo gladno – kaže Mandin sin za Objektiv.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

ULOGA STRANOG FAKTORA

On ističe da su ubice Dobrosav Gavrić, a saizvršioci Milan Đuričić i Dragan Nikolić Gagi.

– Po meni su oni izvršioci, i ko zna ko je još bio. Ne znam da li je strani faktor imao ulogu u ubistvu. Nije dobro ni tim ubicama. Oni nisu dobro završili posao. Ubijali su i mislili da će ići na Kanarska ostrva da piju kafu. Gavrić sada tvrdi da se boji izručenja Srbiji i Arkanovih osvetnika. Pa ubijao je ljude. Pa nek dođe da robija, dosta je on plandovao tamo u Africi. Ne znam je li dole zaštićen – naglašava Aleksandar Mandić.

On dodaje da su kamere u hotelu tog dana bile namerno isključene.

– Ne znam da li je Gavrić ubio svu trojicu, s leđa možete sve. Nije utvrđeno da li mu je neko pomogao.

Nemam dokaze, mnogi su namerno zaštićeni, izbegli su krivično gonjenje, ali istina uvek izbije na videlo – smatra Mandin sin.

POSLEDNJE ARKANOVE REČI

On dodaje da nije u kontaktu s Ljubomirom Mihajlovićem, bivšim direktorom Komercijalne banke, koji je 15 minuta pre ubistva sedeo sa Arkanom i njegovim ocem u separeu hotela.

– Ljuba je ispričao da mu je Arkan rekao: “Dođi, đenerale, danas sam najsrećniji čovek na svetu. Svima sam vratio sve dugove, nikom više nisam dužan”.

Vest o smrti oca me zatekla u Lepenskom viru, gde sam bio na pripremama s reprezentacijom. Na dan smrti oca imao sam utakmicu. Čuli smo se u 16.45, da vidi kako sam igrao. Tada mi je, što je bilo retko, na telefon dao komandanta Arkana i on me pitao kako sam igrao. Rekao sam da nisam igrao loše, a on je napomenuo da će proveriti da li je zaista bilo tako. Imao sam 17 i po godina. Trebalo je da idemo na Kanarska ostrva, da imamo turnir – priča Aleksandar, koji je napisao knjigu “Bilo jednom u Beogradu”, a najavljuje i njen nastavak.

Piše: Danica Ćuruvija

OVU I JOŠ DRUGE ZANIMLJIVE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 8. MART



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. 350 familija ostalo gladno??? Zato sto njihovi da su zivi ostali napravili bi 35 000 familija gladnih. Razumem da ti otac poginuo tada,ali nemoj reci da su to bili humanisti,dobrice jedne

    Odgovori

Ostavite komentar