Ishrana protiv opakih bolesti: Dr Nestorović jede samo OVE NAMIRNICE, pogledajte detaljan spisak

Danas se pokazalo da određene namirnice poseduju izuzetan kapacitet u suzbijanju nastanka karcinoma, navodi doktor

Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Pulmolog dr Branimir Nestorović, nekadašnji član Kriznog štaba, zakoračio je izvan primarne oblasti svoje ekspertize i objasnio šta najčešćče dovodi do pojave karcinoma. On se na svom blogu pozabavio i ishranom za prevenciju i pomoć u lečenju ove opake bolesti. Njegov tekst prenosimo u celosti.

– Do 2035. godine 24 miliona ljudi u svetu će godišnje obolevati od karcinoma. Porast ovih bolesnika ukazuje na ono što ja smatram, da sadašnji način života i ishrane (bogat energijom u obliku fruktoze i masti), uz višak stresa i smanjenu fizičku aktivnost (uz sve ostale prateće faktore, kao što je zračenje električnih aparata i hemija) prevazilazi sposobnosti kompenzacije tela.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jedna grupa ćelija (koju nazivamo karcinom) diže pobunu protiv takvog načina života (ili produženog samoubistva).

Danas se pokazalo da određene namirnice poseduju izuzetan kapacitet u suzbijanju nastanka karcinoma, bilo u prevenciji ili u toku lečenja.

Alkalna hrana

Hrana koja stvara kisele radikale pojačava sklonost ka širenju tumora. Ph organizma je inačeblago alkalan (ispod 7,4). Trebalo bi uzimati od ukupnih kalorijskih 80% alkalnu hranu (sveže voće i povrće, orašaste plodove, leguminoze, semena).

Voće: Razne vrste bobičastog voća (borovnice, maline, kupine itd.), jabuke, kajsije, jabuke, avokado, banane, limun, urme. Posebno alkalne su dinje i limun (boja dolazi od limunske kiseline).

Povrće: Artičoke, špargle, cvekla, brokoli, kelj, kupus, šargarepa, celer, krastavci, đumbir, luk, spanać, paradajz.

Doktor Nestorović ŠOKIRAO: Organizam voli da budemo DEBELI, jednu stvar obavezno uradite nakon jela 

Integralne žitarice: Ovas, raž, pirinač.

Foto: Freepik/jcomp

Leguminoze/orašasti plodovi: Lešnici i orasi, soja, grašak.

Seme: Alfalfa, čia, susam.

Krucifere

Više puta sam pominjao sulforafen iz krucifera, sa odličnim antitumorskim efektima. Tu spadaju, uz brokoli, još kupus i kelj. Uz to sadrže indole i izocijanaje, takođe antikarcinogene supstance.

Zelena hrana

U našim uslvima se najlakše nalaze spanać, hlorela i spirulina. One sadrže velike količine hlorofila, koji je antikarcinogen, ali i podmlađuje. Postoje studije da ova vrsta hrane smanjuje veličinu tumora.

Crvena hrana

Istraživanja su pokazala da crvena hrana (jagode, paradajz i trešnje deluju dobro u lečenju karcinoma. Likopen i karoten su antitumorske supstance. Uz to su jaki antioksidansi.

Foto: Pixabay/Pezibear

Vlakna

Ona nisu hrana, ali se nalaze u voću i povrću. Procena je da je potreban unos najmanje 30 g dnevno vlaknaste hrane (većina stanovnika Zapadne Evrope ne uzima ni polovinu te količine).

Sokovi

Sveže isceđeno voće i povrće ima dobra antioksidativna i antitumorska dejstva. Šargarepu uvek treba malo razblažiti vodom (ima visok sadržaj šećera, što može biti opasno kod dijabetičara).

Zeleni čaj

Zeleni čaj prevenira karcinome kože, pluća, jednjaka i želuca, pankreasa i bešike. Usporava razvoj nekih vrsta leukemije.

Foto: Pixabay/JillWellington

Maslinovo ulje

Ima brojne antitumorske materije. Oleokanteni iz maslinovog ulja selektivno se ugrađuju u membranu tumorskih ćelija, čineći je osetljivom na delovanje drugih antitumorskih agenasa. Ipak, treba imati na umu da jedna kašika maslinovog ulja ima 120 kalorija, pa ne treba uzimati prevelike količine.

RECEPT doktora Nestorovića: Koristi ga 20 godina, čini ČUDA za organizam, a sastojke svi imamo kod kuće 

Pečurke

Maitake pečurke povećavaju aktivnost T limfocita, povećavajući ubijanje tumorskih ćelija. Šitake i reši imaju jaka antitumorska dejstva kod životinja. A naš prosti šampinjon inhibira aromatazu, smanjujući nivo estrogena (dobro dejstvo kod karcinoma dojke), ali pomaže i muškarcima sa niskim teststeronom.

Alge

One se hiljadama godina korisre u kineskoj medicini za lečenje tumora.

Začini

Začini imaju brojna povoljna dejstva, a crni biber i seme crnog kima se izdvajaju po antitumorskim efektima. U sredinama gde se biber koristi u velikim kolčinama, nema mnogo karcinoma debelog creva. Ruzmarin sprečava oštećenje DNK koje izazivaju karcinogeni agensi. Kapsaicin iz ljute paprike ili čilija ubija ćelije karcinoma prostate. Peršun ima dobro dejstvo kod karcinoma pluća i dojke.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (18)

Ostavi komentar

  1. Može on da jede i g..na -ništa mu ne pomaže. Opičenko ostaje uvek -opičen. Ko ne veruje da je dotični već prolupao neka pročita njegove “bisere” od laprdanja u tzv. “žutoj štampi” pa će mu sve biti jasno!

    Odgovori
  2. Nista od ovoga sto je rekao nije tacno, samo dovodi ljude u zabludu. Ljudi ce potpuno prestati da veruju strucnjacima I struci I pocece da veruju sarlatanima kao sto je Nestorovic. Treba mu strogo skrenuti paznju da ne sme pod titulom dr I prof da siri neutemeljene price I izmisljotine.

    Odgovori
    • Slazem se, od izjave do izjave svaka je drugacija.
      Volela bih ako mozete Vi ili neko drugi da nardu da pravi savet koji utice povoljno na zdravlje.

      Odgovori
    • Jovane , ćega si doktor kad govoriš da nije tačno da prirodna hrana koju Nestorović preporučuje , niie dobra. Ajde , prosveti nas i prosvetli. Kaži, koja hemija je dobra.

      Odgovori
  3. Супер свеје тачно и проверено штоје рекао онје лекар своје струке свакачаст таквима веровати

    Odgovori
  4. Naj bolji doktor što se trenutno pojavljuje i govori iskreno pametno i logično. Ljudi nisu roboti i mašine da se hrane hemijom normalno je da jedu prirodne stvari, a vi što se hranite brzom i veštačkom hranom tako razmišljate jer ste bolesni doktor Nestorović, Miroljub Petrović, Novak djoković i njima slični ljudi takve treba slušati, a ne gledati one bolesne parove i jesti vestačku hranu

    Odgovori

Ostavite komentar