Sutra se izjašnjava o KRIVICI: Elez pod JAKOM policijskom pratnjom odveden u Tužilaštvo BiH (VIDEO)

On je naveo da bi sutra u popodnevnim časovima Elez trebalo da se izjasni o krivici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube

Darko Elez, koji je večeras izručen BiH iz Srbije, odvezen je pod jakom policijskom pratnjom sa sarajevskog Aerodroma u Tužilaštvo BiH.

Duško Tomić, Elezov advokat, rekao je ranije da će njegov klijent po izručenju biti saslušan u Tužilaštvu u prisustvu svog branioca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je naveo da bi sutra u popodnevnim časovima Elez trebalo da se izjasni o krivici.

Sud BiH je na svojoj stranici objavio da je ročište Darku Elezu u 9.00 časova u predmetu za organizovani kriminal.

Darko Elez IZRUČEN BiH: Uz medicinsku pratnju sleteo na sarajevski aerodrom

Elez je uz velike mere obezbeđenja i veliki broj policajaca koji su bili raspoređeni na Aerodromu Sarajevo i duž međuentitetske linije oko 18.30 časova helikopterom sleteo na Aerodrom Sarajevo.

Na Aerodrom su sletela dva helikoptera MUP-a Srbije.


Elez je bio u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gde živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela.

Tužilaštvo BiH saopštilo je ranije, nakon hapšenja Eleza u Beogradu, da traži njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao “Lutka”, kao i radi istrage koju zajedno sprovodi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i sa partnerskim institucijama regiona.

PRVI SNIMAK sa lica mesta u Sarajevu: Policija opkolila aerodrom, Srbija izručuje Darka Eleza BiH (VIDEO)

Ta istraga se odnosi na teška krivična dela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubistva počinjena metodama mafijaških likvidacija 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokušaja ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih dela na štetu oštećenih lica sa područja Istočnog Sarajeva i BiH.

 Izvor: Srpskainfo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar