OBJEKTIV OTKRIVA

Otkrivena PLJAČKA VEKA na Carini! Ovako je Kokeza stavio milione u svoj džep, imao je pomoć BITNOG čoveka

Od toga su se, kako ističe izvor Objektiva, milioni slivali u njihove džepove umesto u republički budžet

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen, StarSport/Srdjan Stevanovic, Uprava carina

Republički budžet oštećen je za stotine miliona evra zbog muljaže i pljačke koju je već duže vreme preko Carine sprovodio Slaviša Kokeza, aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Srbije, uz svesrdnu pomoć doskorašnjeg direktora Uprave carina Miloša Tomića, kao i Željka Popovića, upravnika Carinarnice Beograd. U sve to bili su upleteni i pojedinci iz policije i kriminalnih struktura. Ovo tvrdi dobro obavešteni izvor Objektiva, izuzetno upoznat u rad Carine, a koji za naš list iznosi kako je funkcionisala i radila ova ekipa.

Kako navodi naš sagovornik svi sastanci oko Carine bili su održavani u prostorijama FSS u Staroj Pazovi. Carinom je zapravo, kako ističe, upravljao Kokeza preko Tomića, koji je tek nedavno smenjen.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Jedan sastanak na koji je Kokeza, između ostalih, pozvao Miloša Tomića i Željka Popovića, kao i dve osobe iz kriminalnog miljea, bio je ključan, jer je tada dogovoreno kako će se raditi. Naime, on je, kako tvrde ljudi bliski Kokezi, tada rekao da ta dvojica iz kriminalnih struktura preuzimaju kompletno poslovanje Carinarnice Beograd. To je značilo da oni dogovaraju profit i vrstu posla koji Carina treba da sprovede. Drugim rečima, oni posreduju između zainteresovanih firmi koje se bave uvozom i Carine – navodi naš sagovornik.

Od toga su se, kako ističe izvor Objektiva, milioni slivali u njihove džepove umesto u republički budžet.

VELIKA PLJAČKA CARINE U REŽIJI KOKEZE I TOMIĆA

Svi sastanci u vezi sa Carinom bili su održavani u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Osim prvog čoveka FSS i nedavno smenjenog direktora Uprave carina, u sve su upleteni i pojedinci iz policije i kriminalnih struktura.

KAMIONI NISU KONTROLISANI

Deo basnoslovnih para, navodi naš izvor, namakli su u propuštanju kamiona sa sumnjivom robom.

– Kamioni čiji su brojevi tablica dojavljeni Tomiću nisu kontrolisani ni na jednom carinskom punktu, niti ih je iko otvorio da vidi šta se u njima nalazi – kaže naš izvor. Inače, naveliko se priča da je u tim kamionima bilo svega – od cigareta do narkotika.

Ostatak ove priče pročitajte u sutrašnjem štampanom Objektivu.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (26)

  1. Carinici u SU grade zgrade, otvaraju firme na familiju, ulazu novac u lokale, stanove, vile itd... a rade za 48.000din platu ! Ima li sta smesnije i umisljenije od njihove inteligencije ? Nije sto su bas glupi no sto imaju nekog iza ledja ! Svakog osumnjicenog na poligraf i istraga. Ptice na grani to znaju, pa cak i deca u srednjoj skoli a kamoli da nezna vlast !

    Odgovori
  2. Tako je majstore ! Auto mafija u skoro 100% spedicija u Subotici za uvoz auta i carinjenje sve sto uvoze od kola su fals papiri, umanjene cene dobrano, namestene kilometraze, namestena udaranja, blinde uvezene na 2 t a imaju 3.9t itd.... auta od 50.000€-200.000€ pisu se i carine za pola cene vrednosti itd....

    Odgovori
  3. Mene hoce da lincuju, 2 jutra stao sa autom kraj pekre. Snimilo me oko sokolovo,dace bog da oslepi.. Kamione i lopove ne snima za njih nema kamara, sram vas bilo.

    Odgovori

Ostavite komentar