“Počela je da plavi, nije mogla da diše”: Oglasio se BRAT žene iz Leskovca koja je umrla nakon abortusa

Kaže da niko tada u bolnici nije video problem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Prva/Printscreen

Žena D. T. (32) iz Leskovca umrla je nepuna dva sata posle abortusa u jednoj leskovačkoj privatnoj klinici, a abortus je izvršen iz zdravstvenih razloga, zbog čega je reagovala i policija.

Brat preminule žene, Milan Kostić, kaže da porodica još uvek nije dobila obdukcioni nalaz, nakon što je 3. februara umrla posle abortusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ona dolazi u 19 časova 3. februar u privatnu kliniku uz pomoć supruga, čekaju anestiziologa iz Niša, ulazi u ordinaciju stavljaju totalnu anesteziju. Cela operacija je trajala 30-40 minuta – ispričao je Kostić.

Kaže da niko tada u bolnici nije video problem i ona je nakon toga otišla kući, kao i da je i dalje bila omamljena od totalne anestezije. Milan navodi da je nesrećna žena kod kuće počela da gubi svest.

– Iz kreveta ide u kupatilo i gubi svest. Ona se ne seća da je izgubila svest, pala je na pod i pozvali su Hitnu pomoć – priča Milan i dodaje da je u trenutku kada je on došao kod njih kući svekrva hladila vodom D.T. i masirala joj vrat dok je njegov zet pričao sa ljudima iz Hitne pomoći.

Milan navodi da je njegova sestra tada počela da, kako kaže, plavi i da se žali da ne može da diše. On kaže da je njegova sestra bila svesna kada su došli lekari i da su joj dali injekciju.

Počinje da se gubi, sklapa oči i kaže: “Čuvaj mi FIlipa (trogodišnjeg sina)” i onda su je stavili na nosila – rekao je Milan za Prvu.

Foto/Printscreen/You Tube

U bolnici su nesrećnu ženu reanimirali, ali bez uspeha. Kako kaže Milan posle pola sata pozvala ih je medicinska sestra da uđu i tada su saznali da D.T. više nije živa.

Kako je ranije za medije rekla porodica pokojne žene, D.T. je morala na kiretažu jer joj je tako savetavao, kako ističu, upravo ginekolog.

Suprug preminule D.T. je rekao da ona imala problema sa kičmom, a u poslednje vreme i sa jednom nogom, pa je išla na terapije u Niš. Međutim, kada je utvrđeno da je trudna terapije su morale da prestanu pa su joj niški lekari preporučili mirovanje.

– Tokom mirovanja morala je da se javi ginekologu u državnoj ustanovi koji joj je savetovao da se izvrši abortus jer će joj u protivnom život biti ugrožen – objašnjava.

Možda je, kako je rekao njen suprug, ginekolog bio u pravu u vezi sa trudnoćom, kičmom i rizikom po život, ali pre kiretaže, tvrdi, isti ginekolog nije uradio nikakve analize.

– Imala je malu oteklinu na nozi. To je trebalo ginekologu da bude signal. Krvna slika i kolor dopler bi otrkrili i rizik za abortus – kaže on i dodaje da će bez obzira na obdukcioni nalaz on podneti krivičnu prijavu jer nisu izvršene analize pre abortusa.



Izvor: Prva

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar