Palmer ucenjuje Srbiju: Ovo je njegov SRAMNI PLAN za Kosovo

"Podstaći ćemo Beograd i Prištinu da se ozbiljno angažuju i poguraju stvari napred što je pre moguće"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

Visoki američki diplomata, zadužen za Zapadni Balkan, Metju Palmer, sinoć je izjavio da je cilj američkih administracija da se dijalog takozvanog Kosova i Srbije okonča sporazumom o uzajamnom priznavanju.

On je u zajedničkom intervju za Desk na KTV sa specijalnim posrednikom EU za dijalog Srbije i takozvanog Kosova, Miroslavom Lajčakom, rekao da SAD snažno podržavaju taj proces.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nerado postavljam rok za dijalog. Ali apsolutno delimo cilj naših partnera iz Evropske unije da proces poguraju napred, posebno da brzo napreduje – kazao je Palmer.

Rekao je da bi SAD želele da imaju pravno obavezujući sporazum o punoj normalizaciji odnosa Srbije i takozvanog Kosova, koji otvara jasan put ka evropskim integracijama.

– Podstaći ćemo Beograd i Prištinu da se ozbiljno angažuju i poguraju stvari napred što je pre moguće – rekao je Palmer.

Lajčak je rekao da će se, kada se Kosovo pridruži EU, “njegov glas čuti i poštovati” i da se pridruživanje EU ne može dogoditi bez normalizacije odnosa sa Srbijom.

Posrednik EU je rekao i da radi u istom smeru kao i Palmer, na normalizaciji odnosa takozvanog Kosova i Srbije.



Izvor: Sputnjik

Komentari (4)

  1. ma moze i on i svi koji ovo prpagiraju da puse.Nikad se necemo odreci kosova a to pleme dole koje nije doraslo evropskom nacinu zivote cemo kad tad zgaziti i isterati sa nase teritorije ali samo polako,ko ceka taj doceka.Kad smo isterali turke isteracemo i ovu nekontrolisanu plemensku yajednicu koja nije za evropu vec za afriku.

    Odgovori

Ostavite komentar