Istražuje se MILIONSKA PLJAČKA na carini: U Srbiju ulazili sumnjivi tovari, umešan i deo funkcionera

Kriminal u Upravi carine je pre dva dana pomenuo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Pod lupom nadležnih je kršenje zakona u okviru poslovanja Uprave carine koje je omogućilo pojedinim funkcionerima (ne samo iz sveta politike već i sporta) da steknu enormno bogatstvo, saznaje Kurir.

Prema rečima dva nezavisna izvora, po svemu sudeći, izvesno vreme neki tovari koji su prolazili carinu nisu uopšte kontrolisani.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“U Srbiju su ulazili tovari kutija, roba uopšte nije kontrolisana, nisu otvarane kutije. Kamioni su samo prolazili. Ta roba nije carinjena, a pitanje je i šta je bilo u tim kutijama. Moglo je na papiru da piše i krompir, a unutra da bude ko zna šta”, kažu naši izvori.

Na ovaj način je, dodaju, grupa funkcionera, koja je praktično kontrolisala delove carine, ostvarila dobit u milionima evra.

Kriminal u Upravi carine je pre dva dana pomenuo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tokom gostovanja na TV Prva, govoreći o organizovanom kriminalu i praćenju članova porodice, Vučić je provukao i dešavanja u ovom sektoru.

“Interesantno je koji su se ljudi time bavili i šta su sve tamo radili, koji nikakve veze s carinom nisu imali, ali su to preuzeli pod svoju kontrolu i radili šta im je padalo na pamet”, naveo je tada predsednik Vučić.

U ovom državnom organu je u poslednjih mesec dana došlo do značajnih kadrovskih promena. Smenjen je dotadašnji direktor Miloš Tomić, a na njegovo mesto je došao Branko Radujko. Otkaz je pre nekoliko dana, kako saznajemo, dobio i Nemanja Manjak, nekadašnji šef odeljenja za suzbijanje krijumčarenja UC, kasnije savetnik u tom odeljenju. Kako navodi izvor, u toku su češljanja dokumentacije u vezi sa ovim malverzacijama na carini.

Nezapamćen skandal: Kokeza molio Muslina da ga pusti u igru u kvalifikacijama za SP, pa ga smenio



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (2)

  1. Samo smenjeni. Oduzeti imovinu i zatvor jedino ce se opametiti oni koji dolaze na odgovorna mesta Proveriti i namanje carinske ispostave

    Odgovori

Ostavite komentar