BRUKA I SRAMOTA

Nezapamćen skandal: Kokeza molio Muslina da ga pusti u igru u kvalifikacijama za SP, pa ga smenio

Još uvek se priča anegdota, koja nikad nije razjašnjena do kraja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT), Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Skandal veka uznemirio je reprezentaciju Srbije 2017. godine, a zbog “ideja” Slaviše Kokeze ostali smo bez Slavoljuba Muslina na klupi reprezentacije.

Još uvek se priča anegdota, koja nikad nije razjašnjena do kraja, da je od selektora Slavoljuba Muslina tražio da bude u protokolu za kvalifikacioni meč protiv Gruzije, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Slaviša Kokeza (44) je tako još jedanom potvrdio da pošto-poto želi sebe da promoviše, ne razmišljajući o posledicama koje bi mogao da snosi Fudbalski savez Srbije. U najmanju ruku, to bi bilo omalovažavanje protivnika, što se kosi s pravilnikom UEFA, ali i organizacije koja bi trebalo da bude više nego ozbiljna, a to je Fudbalski savez Srbije.

“Bio je dogovor da, ako nam ne trebaju bodovi protiv Gruzije, stavim Kokezu na klupu, ali ja sam to shvatio kao šalu. Nadam se da se i on šalio”, navodno je Muslin rekao tada.

Naime, Kokeza je izrazio želju da sedi na klupi kao igrač i da se u slučaju povoljnog rezultata pojavi na terenu. Želja mu je bila da postane jedini predsednik nacionalnog fudbalskog saveza u istoriji, koji je odigrao zvaničan meč za najbolji tim dok mu traje mandat. Naravno, Muslin mu tu želju nije ispunio, Kokeza je utakmicu gledao iz lože, ali je zato kasnije iskusni stručnjak Mondijal u Rusiji gledao na TV.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza izjavio je tada da je do razlaza sa doskorašnjim selektorom Slavoljubom Muslinom došlo jer Savez nije želeo da rizikuje i izgubi talente kao što su Sergej Milinković-Savić, Miloš Veljković i Nemanja Radonjić.

Podsetimo, Kokeza je pre nekoliko dana odbio poligrafsko ispitivanje, čak i na pitanje da li je učestvovao u pripremanju ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića nije odgovorio.

Piše: Ekipa Objektiva

OVU I MNOGE DRUGE ZANIMLJIVE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 2. MART

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Eto, zbog ovakvih tipova mi se smučio naš srpski fudbal. Živo me interesuje kako je jedan ovakav lik mogao postati to što jeste?

    Odgovori

Ostavite komentar