Ivana Španović nije prva koja nam je slomila srce: Ova odustajanja srpskih sportista i dalje nas bole!

Opisane situacije su nas uvek mnogo zabolele, jer smo odmah bili svesni da su šanse naše reprezentacije bez određenih pojedinaca na nekom takmičenju, značajno smanjene

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Nakon tužne vesti koju je Ivana Španović saopštila juče, da zbog povrede zadnje lože neće moći da učestvuje na predstojećem Evropskom prvenstvu u atletici, mi smo se prisetili još nekih zvučnih odustajanja srpskih sportista sa velikih takmičenja.

Ne tako davno, jedna od najboljih rukometašica u istoriji Srbije, Andrea Lekić, povredila se već na startu turnira. Naime, na meču protiv Holandije koji smo neočekivano dobili, dogodila se velika nesreća pa je sjajna igračica morala i na operaciju Ahilove tetive.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Malerozna je Andrea, pošto je propustila još jedno takmičenje na kom je Srbija igrala. Bilo je to na Svetskom prvenstvu održanom u Japanu krajem 2019. godine, koje je propustila zbog hitne operacije uha.

– Prema rezultatima pregleda koje smo napravili, ustanovili smo da se radi o ozbiljnoj povredi bubne opne. Retka povreda kada je u pitanju sport. Ima rascep, oštećenje bubne opne i indikovana je hitna operacija koja podrazumeva reparaciju. To je povreda koja se može sanirati i Andrea će biti dobro. Ono što za ovaj trenutak nije dobro, potrebno je mirovanje nakon operacije minimum, prema savetima hirurga, tri nedelje. Potrebno je da sve zaraste, da dođe do srašćivanja postojeće bubne opne i dela koji se stavlja kao nadoknada oštećenog dela. Ona može normalno da funkcioniše već posle nedelju dana, ali to isključuje kontakt sport gde ne možemo da kontrolišemo sve pokrete i eventualne povrede. Nažalost, po svemu sudeći, biće izvan stroja u naredne tri nedelje, ali dobra stvar je da će posle tog perioda moći da nastavi sportsku karijeru – objasnio je tada doktor reprezentacije, Milenko Savić.

Foto: Starsport

Sledeća dva krupna izostanka su sa istog takmičenja, i to kada je košarkaška reprezentacija Srbije predvođena selektorom Aleksandrom Đorđevićem učestvovala 2017. godine na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Foto: Printscreen/YouTube/Denver Nuggets

Jokićevo odustajanje imalo je svojevrsnu “predigru”. Prvo je njegov menadžer Miško Ražnatović poručio da Nikolu tog leta Denver neće pustiti u reprezentaciju. Potom je Košarkaški savez Srbije zatražio od Nagetsa zvaničan stav o tom pitanju i dobio odgovor da oni nijednom igraču, pa ni Jokiću, ne mogu zabraniti nastup za nacionalni tim i da je odluka samo na igraču.

Nikola je kasnije nekoliko puta u javnim nastupima izbegavao da konkretno odgovori na to pitanje, da bi trećeg dana jula te godine, srpska košarkaška javnost saznala za negativan odgovor sjajnog centra selektoru Đorđeviću.

Ako je ovaj prvi mogao, ali nije hteo, onda je potpuno drugačija situacija bila sa kapitenom Milošem Teodosićem.

Foto: ATAimages/Milos Rafailovic

Odlični plejmejker doživeo je povredu pred kontinentalno takmičenje koje ga je odvojilo od parketa, mada, postoje neke informacije da je Teo želeo da igra, ali da je selektor Đorđević odlučio da ga ne vodi rovitog.

Još jedan šok doživela je srpska košarkaška javnost, pred Svetsko prvenstvo 2019. u Kini, kada je i definitivno potvrđeno da tadašnji član LA Klipersa neće moći da pomogne svojim drugarima zbog obnovljene povrede stopala. On ju je zadobio tokom pripremnog meča protiv Litvanije u Beogradu.

Nije tada trebalo da nosi dres Srbije, ali vredi spomenuti. Retko je Novak Đoković propuštao neke velike turnire, a jedan od takvih slučajeva dogodio se krajem prošle godine, kada je odlučio da ne igra na Mastersu u Parizu gde je branio titulu.

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Setićemo se svih Novakovih nastupa u raznoraznim zdravstvenim stanjima kada nije želeo da se predaje i odustane…

Postojali su i neki drugi primeri, ali utisak je da su ovo najzvučniji izostanci za reprezentaciju Srbije na nekom velikom takmičenju.

Ivani, koja je najsvežiji primer izostanka, želimo brz oporavak i da se što pre vrati na zaletište i nastavi sa dominacijom.

Bjelica bio solidan, ali nedovoljno: Dramatičan poraz Kingsa, i to 10. u poslednjih 11 mečeva (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar