Sudija se skroz pogubio: Neverovatna situacija sa VAR-om u Premijer ligi (VIDEO+FOTO)

Sporan detalj dogodio se na utakmici između VBA i Brajtona

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Peter Powell/Pool via AP

Od uvođenja VAR-a u evropskom fudbalu bilo je raznih čudnih odluka, ali stiuacija koja dolazi sa terena Premijer lige prevazilazi sve granice.

Sporan momenat videli smo na meču između VBA i Brajtona ovog popodneva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Radi se o golu koji je postigao kapiten gostiju Luis Dank iz slobodnog udarca i to tako što ga je izveo na brzinu. Iznenadio je golmana domaćih visoki štoper Brajtona, a glavni arbitar Li Mejson prvo ga je poništio, pa priznao, pa opet na kraju poništio!?

Poništio ga je najpre tvrdeći da nije dao znak, a potom je “provalio” da je to ipak učinio u trenutku dok je Dank išao ka lopti pa je posle razmišljanja pokazao na centar i omogućio gostima da se raduju.

Ali dok je stigao do centra, dobio je signal iz VAR sobe da još jednom pogleda situaciju posle čega je odlučio da poništi pogodak i ponovi slobodan udarac.

Iz Premijer lige su odmah objasnili šta se desilo:

“Dva puta je dunuo u pištaljku. Prvi put da upozori golmana domaćih Džonstona jer nije bio dobro postavljen, a drugi put da zaustavi udarac Luisa Danka koji je krenuo ka lopti bez odborenja sudije”, kažu iz FA Engleske.

Ovaj novi sporni detalj sihurno će produbiti skepticizam kada je reč o ionako nepopularnom sistemu naročito u engleskoj Premijer ligi.

Makazice za pamćenje: Nemoguće šta je čovek dao, ovo se dešava jednom u životu! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar