PANIKA

Estrada pod lupom policije! Mnogi voze LUKS automobile, kreće ODUZIMANJE vozila bez potrebnih papira

Baka Prase je prvi "pao", ko je sledeći?!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Poznati jutjuber i influenser Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, nedavno je ostao bez dva luksuzna automobila “lamborginija urus” i “porše kajena” sa stranim tablicama. Zbog ovog slučaja biće ispitano ko još na estradi vozi automobile registrovane u inostranstvu bez prisustva vlasnika.

Jutjuber nije jedini koji vozi skupocene automobile u našoj zemlji. Među njima su: Dara Bubamara, Andreana Čekić, Seka Aleksić, Stefan Đurić Rasta, ali i mnogi drugi. Vozila za koja se utvrdi da se neovlašćeno koriste biće privremeno oduzeta zbog sumnje u carinski prekršaj, radi policijskih provera, saznaje “Kurir”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Strani državljani, kao i državljani Srbije koji žive u inostranstvu (tamo rade, studiraju ili im je privremeni boravak odobren), mogu da dođu u Srbiju automobilom registrovanim u inostranstvu i da ga koriste dok traju razlozi njihovog boravka, objašnjava naš sagovornik upućen u ovu proceduru. To vozilo sme da ostane u našoj zemlji najviše tri meseca. Ukoliko planiraju da borave u Srbiji duže, moraju da obave privremeni uvoz, koji je u potpunosti oslobođen plaćanja uvoznih dažbina. Pritom, stranac mora da ima odobren boravak u našoj zemlji duži od tri meseca.

Foto: E-stock/Časlav Vukojičić

Čekićeva tvrdi da je u njenom slučaju sve čisto.

“Ja sam austrijski državljanin i mislim da čak i ne bih mogla da vozim auto na naše table. Kod mene je sve legalno i čisto, potkrepljeno dokumentacijom”, poručuje ona.

Foto: Youtube/Printscreen/ RTV Pink Official

Isti je slučaj i s Darom.

“Ceo život imam nemačke i austrijske, a otkako sam rodila sina, i francuske papire. Nemam potrebu da prebacujem tablice kad putujem non-stop i imam čiste papire. Ko god želi može da me proveri”, kaže Bubamara.

Stefan Đurić Rasta, Foto: Printscreen/Youtube

Rastin prijatelj je objasnio kako stoje stvari kad je reperov vozni park u pitanju:

“Rasta je vlasnik automobila koje je kupio i on ima radnu dozvolu u Švajcarskoj. Po tom osnovu on može da upravlja kolima u našoj zemlji. On je nedavno policiji dostavio kompletnu dokumentaciju i papirologija je čista. Rasta se nikad nije bavio prevarama, a za sve što je kupio ima i potrebne dokaze”.



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar