OBJEKTIV ISTRAŽUJE

Monstruozna izjava američkog senatora: Srbiji opet PRETI BOMBAMA, otkrivamo odakle je izlobirana poruka

Predstavnik gornjeg doma Kongresa tvrdi da se naš državni vrh upliće u odnose u Crnoj Gori, pa je podsetio na NATO intervenciju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/ Getty images/ Mark Wilson ,EPA/Viktor Vasenin

Američki senator Dik Darbin zapretio je bombama Srbiji ukoliko ne prestane da se meša, kako tvrdi, u unutrašnje odnose u Crnoj Gori. Darbin se kao jedan od najvećih zagovornika NATO agresije na SR Jugoslaviju pod stare dane vratio na mesto zločina, komentarišući aktuelne političke prilike u Crnoj Gori užasnim rečima: „Treba li podsećati na koji način su NATO i EU reagovali 1999”.

– Crna Gora je značajan partner i mir i stabilnost u toj državi od velikog su značaja za Ameriku. Stabilnost, mir kao i prozapadni kurs Crne Gore ne može niko da ugrozi, posebno ne Srbija i Rusija, kao ni njihovi sledbenici u Crnoj Gori, pa makar oni i bili na vlasti – rekao je demokratski senator iz Ilinoisa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

SRBI, NEĆE VAM POĆI ZA RUKOM

Veoma je značajno, navodi Darbin, što nova administracija u Vašingtonu prepoznaje značaj Crne Gore kao partnera i članice NATO. Doskorašnje žmurenje na pokušaje destabilizacije Crne Gore od strane Srbije i Rusije je, možemo reći, prošlost. Kongres i spoljnopolitički komitet Senata s pažnjom prate dešavanja u Crnoj Gori – kazao je senator, pa opleo po srpskoj vlasti:

– Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije, sve u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO i EU. Svesni smo potpuno da zvanični Beograd pokušava da izazove u Crnoj Gori situaciju kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, BiH i Kosovu 90-ih godina prošlog veka. Ta im namera neće poći za rukom – kategoričan je Darbin.

REAKCIJA SAD I EU

On je zatim kroz monstruoznu pretnju pomenuo agresiju NATO saveza.

– Treba li podsećati na koji su način reagovali NATO i EU 1999. Nova administracija u komunikaciji je i sa EU i sve reakcije biće zajedničke. Ne isključujemo mogućnost i da potpredsednica Kamala Haris ili neko iz Stejt departmenta poseti Crnu Goru i prenese poruke zvaničnog Vašingtona, kako aktuelnoj vlasti u Podgorici tako i Srbiji, Rusiji i Kini – poručuje američki senator.

IZLOBIRANO IZ KOMŠILUKA

Predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković kaže za Objektiv da je Darbinova izjava očigledno izlobirana od strane onih koji ne žele dobro Srbiji.

– Kao političar sa iskustvom, senator Darbin ne bi trebalo da daje ovako neutemeljene ocene i izjave koje su loše za ceo region, pokušavajući da nas podseti na negativne događaje iz 90-ih. Siguran sam da je ova izjava došla iz susednih zemalja koje bi da ospore ugled Srbije i na taj način opravdaju svoje neuspehe – smatra Marinković.

PIŠE: GORAN MITROVIĆ

Ovu i ostale zanimljive priče pročitajte u štampanom Objektivu.

Foto: Objektiv.rs

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Kada se više ljudi udruži radi pljačke to se ove banda...A kada se više država udruže sa istim motivom to se zove ... - NATO...!

    Odgovori
  2. Da, da a dali gospodin zna da sve stigne u naplatu. Srbi su preziveli rimsko carstvo, krstaske ratove, otomane, austrougarsku, treci rajh, NATO, prezivece i ovu izjavu. - Nisu ni 1999 usli na tlo Srbije, hrabri bili iz aviona, ma sram vas bilo kauboji bezdusni. Gledajte malo svoje dvoriste, vragovi vas nosili po bezdanu.

    Odgovori
  3. O, oce li osvanuti dan da ova grozota ne stane. Najvaznije je da Amerika dobro zivi, a svi ostali su ne vazni. Ajde Kim, probudi se vise.

    Odgovori

Ostavite komentar