USTAŠKO LUDILO još uvek vlada Hrvatskom: Uživo u programu ismejavali ŽRTVE, natpis užasnuo sve (VIDEO)

Osim toga, Glasnović je na poklon dobio i ustašku zastavu

Foto: printscreen/youtube

Željko Glasnović, hrvatski general i proustaški političar gostovao je u emisiji “Bujica” kod proustaškog voditelja Velimira Bujaneca, te je tamo na poklon dobio rakiju u čuturi na kojoj je pisalo “HOS – Za dom spremni”.

HOS je bila skraćenica za Hrvatske oružane snage u (NDH), koje su nastale 1944. spajanjem domobranskih i ustaških jedinica, ali i ustaška jedinica u prošlom ratu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Osim toga, Glasnović je na poklon dobio i ustašku zastavu.

Glasnović je kao saborski zastupnik 2018. godine bio počasni gost ekstremno desne nemačke stranke NPD, koja okuplja i neonaciste.


Velimir Bujanec učestvovao je u zločinačkim operacijama etničkog čišćenja Bljesak i Oluja.

Fotografisan je u nacističkoj uniformi 1994. godine, s nekoliko drugih fašističkih i rasističkih obilježja u pozadini: NDH zastava i natpis “Za dom spremni”, fotografije Jure Francetića i Rafaela Bobana, ali i poster Ku Klux Klana.

Uhapšen je 2013. godine, a kod njega je pronađen kokain. Nedugo posle toga uhapšen je zajedno s dvojicom dilera i pritvoren zbog optužbe za dilovanje kokaina. Prema optužnici, 2013. godine u više navrata je preprodavao drogu, te je davao prostitutkama u zamenu za seksualne usluge.

Nakon što je proveo mesec dana u pritvoru, nagodio se sa tužilaštvom.

 

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar