Evo šta se zaista desilo: Otkrivena tajna Novakove povrede!

Posle ovog teksta ćete bolje razumeti šta se zaista dogodilo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Povreda Novaka Đokovića na Australijan openu podigla je kompletnu tenisku javnost na noge.

Bilo je mnogo onih koji su pričali da je srpski teniser lažirao povredu, iako je bilo očigledno da je na meču sa Tejlorom Fricom imao velikih problema sa kretanjem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Novak je uz pomoć svog fizioterapeuta Ulisesa Badija uspeo da se oporavi i kasnije osvoji trofej u Melburnu. Ipak, povreda na trbušnom mišiću se povećala sa 1,7cm na 2,5cm, pa će Đoković morati na pauzu.

Portal puntodebreak.com je detaljno analizirao povredu srpskog tenisera.

“Posle lavine komentara i kritika, pitali smo se da li je moguće takmičiti se sa takvom povredom, zato smo kontaktirali jednog stručnjaka ATP-a, koji je zadužen za ovakve vrste povreda. Time smo želeli da bolje razumemo šta se desilo sa Novakovom povredom stomaka”, navodi ovaj portal.

“Prvo što treba znati je da se u trbušnom mišiću nalaze vlakna okrenuta u hiljadu pravaca. Nije poput ostalih mišića u telu, i zbog toga je to vrlo osetljivo područje i vrlo je teško lečiti ga“, rekao je stručnjak ATP-a, koji nije želeo da otkriva identitet.

“Kada napravite pauzu, morate da vidite u kom pravcu se sve odbija. Ako dolazi do pokreta u suprotnom smeru od vlakana, rekao bih vam da je gotovo nemoguće igrati. Ako ide u istom smeru, moglo bi se igrati, ali sa puno muke. Morala bi se videti i dubina te povrede, a Đoković me navodi da mislim da ona nije bila velika”.

FOTO: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

“Zamislite da vas neko iglom ubode u stomak, a vlakna su na tom mestu oštećena. Obloga je ‘sabijala’ vlakna, kako bi se sprečilo njihovo dalje širenje i pucanje. Kao da ste sve stezali, ali međutim, to ne sprečava opciju da se neprekidnim kretanjem povreda vlakana može pogoršati, kao što je zapravo i bilo. Vlakna u ovom delu tela se pri povlačenju kreću na jedan način, u zavisnosti od toga da li koristite bekhend ili forhend. Teško je lečiti i izolovati ovo”.

“Oni su napravljeni od druge ‘sorte’, sigurno. Tokom igre, adrenalin može malo da ukroti bol, oslobađa hormone poput kortizola. Ali problem dolazi kada se meč završi, ili kada se napravi pauza sa nekoliko dana odmora, a to je slučaj na Grend slemu”, naveo je ATP-ov stručnjak.

Bilo je reči i o ATP-ovim potezima, koji su u okviru korišćenja dozvoljenih medikamenata.

„Verovatno je da su mu lekari ATP dali neke oralne analgetike da ublaži bol. To je uobičajena stvar. Ono sa Đokovićem navodi me na razmišljanje da je on prosto drugačiji čovek ili da je rana ‘plitka’. Ne bi trebalo da bude jako duboko, jer već sam vam rekao da je gotovo nemoguće kretati se i udarati loptu. Uradio je to, ne znam kako, ali uspeo je”, zaključio je neimenovani stručnjak.

Pakost na delu! Srđan Đoković za Objektiv: Stručnjaci se nisu setili Novaka – ovo je skandal godine!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar