Žele da zadrže Jovića: Ajntraht spreman da se odrekne prvog strelca zbog srpskog fudbalera (FOTO)

Andre Silva je na 22 susreta ove sezone postigao 19 golova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Daniel ROLAND / AFP / Profimedia

Nova godina donela je i novo lice Ajntrahta koji u 2021. ne zna za poraz u prvenstvenim duelima. Klub iz Frajnkfurta izgleda potpuno preporođeno što se odrazilo i na poziciju na tabeli te su posle devet pobeda u prethodnih deset susreta od tima iz donje polovine tabele postali konkurent za mesto u Ligi šampiona.

Sjajnim rezultatima tim Adija Hitera je privukao pažnju ostalih evropskih klubova, a u prvom planu je portugalski napadač Andre Silva koji je postao veoma tražena roba na fudbalskoj pijaci. Prema pisanju engleskih medija, golgeter koji je na 22 susreta ove sezone 19 puta bio strelac našao se na radaru Mančester Junajteda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, Silva se u klubu sa Old Traforda nameće kao prva opcija u slučaju da Edinson Kavani ne produži ugovor sa Crvenim đavolima, saznaje Dejli Mejl. Iskusnom Urugvajcu ugovor ističe na kraju sezone, a Junajted je spreman da, ukoliko ne dođe do produžetka saradnje, investira 30.000.000 funti (34.820.000 evra) u angažman udarne igle Ajntrahta.

Portugalski reprezentativac ima još dve godine ugovora sa bundesligašem, ali ostrvski mediji tvrde da je Ajntraht spreman da se odrekne prvog strelca za značajno obeštećenje i tako dopuni klupsku kasu kako bi po završetku sezone mogao da otkupi Luku Jovića od Real Madrida. Jović je od povratka u Nemačku upisao minute na sedam susreta, uglavnom ulazeći sa klupe, i postigao je tri gola podsetivši na momente na dane pre odlaska u Real koji ga je platio 63.000.000 evra.

Srpski napadač od transfera leta 2019. godine nije uspeo da se adaptira u prestonici Španije odakle je ove zime prosleđen je na pozamicu u Frankfurt gde je nagovestio buđenje, a sa njegovim povratkom poklopilo se i podizanje forme Filipa Kostića koji iz kola u kolo beleži fenomenalne statističke parametre i ponovo je jedan od pokretača igre nemačkog kluba. Ipak, problem pri otkupu Jovićevog ugovora je činjenica da sa Madriđanima nije definisana fiksna otkupna klauzula, kao i da se Real neće odreći skupo plaćene investicije za “siću”, pa će svaki inkasirani evro od drugih transfera za Ajntraht biti dragocen ukoliko želi da zadrži Srbina.

Kada je u pitanju Andre Silva, Ajntraht bi njegovom prodajom mogao da stekne všestruki profit s obzirom na to da je Portugalac u Nemačku stigao iz Milana za 3.000.000 evra, a da mu je cena sjajnim igrama u međuvremenu skočila više od deset puta. Ukoliko krenu u poteru za Silvom, Englezi neće biti usamljeni s obzirom na to da su oko bacili i drugi evropski giganti poput Atletiko Madrida.

OBJEKTIV ANALIZA: Liga šampiona je prošlost – otkrivamo sve o takmičenju koje će igrati samo najbogatiji!



Izvor: Objektiv.rs, Mozzartsport

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar