VAŽNO

Dr Đerlek pred sednicu Kriznog štaba otkrio: Evo od čega zavisi da li će biti POOŠTRAVANJA mera

"Ne može vakcina sama da pobedi koronu, moramo svi zajedno"

Foto: Youtube printscreen

Državni sekretar ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek očekuje da će krajem juna Srbija biti blizu kolektivnog imuniteta što se tiče virusa korona i da će do tada biti vakcinisano oko 2,5 miliona stanovnika.

On je za TV Hepi rekao da je naredna četiri meseca važno da se svi pridržavaju svih epidemioloških mera – maska, distanca, higijena ruku…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Do sada smo revakcinisali 456.584 građana. Siguran sam da ćemo do 1. maja imati 1,4 miliona ljudi koji su primili obe doze vakcine, a do kraja juna oko 2,5 miliona. Mi smo krajem juna blizu kolektivnog imuniteta”, rekao je Ðerlek.

On je naveo da zabrinjava to što raste broja zaraženih pacijenata, ali i da se tek danas očekuju realniji brojevi i veći broj zaraženih u odnosu na juče.

Upitan kakve će biti odluke Kriznog štaba na sutrašnjoj sednici, on je rekao da je siguran da neće doći do popuštanja mera, a da li će doći do pooštravanja, zavisiće od današnjih rezuultata i kakva će biti situacija s brojem novozaraženih.

Svaka četvrta osoba koja se za vikend testirala je POZITIVNA: Dr Jovanović pomenula i POOŠTRAVANJE mera 

“Mi moramo zaštititi zdravlje ljudi. Ne može vakcina sama da pobedi koronu, moramo svi zajedno”, rekao je Ðerlek.

On je dodao da će korona sigurno trajati još nekoliko godina, da neće biti u obliku u kome je sada, kao i da je cilj je da se spusti na nivo sezonskog gripa.

Mladić (21) u TEŠKOM stanju: Dr Tatjana o BORBI u batajničkoj kovid bolnici, građane moli samo jedno 

“Nadamo se da ćemo vakcinacijom koronu staviti pod kontrolu kao što smo stavili sezonski grip. Videćemo šta će stručnjaci reći da li će vakcinacija biti svake ili svake druge godine”, rekao je Ðerlek.

Izvor: Tanjug

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar