Nole se odrekao ogromnog novca sa Australijan opena: Ovo je razlog herojskog čina srpskog tenisera!

On je za osvajanje prvog grend slema ove godine osvojio 2,13 miliona dolara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: EPA-EFE/DAVE HUNT

Najbolji svetski teniser Novak Đoković lako je pobedio Daniila Medvedeva u finalu Australijan opena sa 7:5, 6:2, 6:2. Tako je deveti put osvojio trofej u Melburnu, odnosno ukupno 18. grend slem u karijeri. Pred toga, zaradio je ogroman honorar.

Đoković je za osvajanje prvog grend slema ove godine osvojio 2,13 miliona dolara. Veliko bogatstvo, ali daleko manje nego što je dobio za titulu prošle godine, kada mu je isplaćeno 3,12 miliona dolara, piše Index.hr.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naizgled čudna situacija postaje još bizarnija uz podatak da je nagradni fond Australijan opena ove godine veći za sedam miliona.

FOTO: EPA-EFE/DAVE HUNT

Međutim, kako je otkrio direktor turnira Kreg Tili, Đoković se složio da se pobednicima drastično smanji nagrada kako bi više novca dobili mladi igrači, kao i oni koji ispadaju u ranijim fazama, kako bi im se olakšala teška situacija u eri korone, ali i pomoglo sa velikim troškovima puta do Australije i natrag. Time je Nole još jednom pokazao da je šampion ne samo na terenu, već i van njega!

Da podsetimo, Đoković je u karijeri od nagrada na turnirima zaradio rekordnih 145 miliona dolara, bez honorara za današnji trijumf u Melburnu.

Gorštak Đoković “ubio” Medvedeva: Nole je kralj Australije – poklonite se najboljem u istoriji! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar