Predrag Kon upozorio na važnu stvar: Imaćemo PORAST broja novozaraženih, otkrio i šta će biti sa MERAMA

On je istakao da mora da se prihvati činjenica da nepoštovanje mera rezultira povećanjem broja zaraženih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da mora biti zaustavljen priliv obolelih od koronavirusa u bolnice, jer su lekari i medicinsko osoblje iscrpljeni.

Kon je, gostujući na TV Prva, rekao da porast broja novozaraženih koronavirusom ne može biti tako veliki kao ranije, jer je kolektivni imunitet na nivou koji to neće omogućiti, ali da ćemo imati porast koji će trajati još neko vreme.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na pitanje da li će postojeće mere biti pooštrene, Kon je rekao da o tome još nije raspravljano, ali da u okviru medicinskog dela Kriznog štaba postoji mišljenje da neko vidljivo zaoštravanje mora da postoji, jer porast broja novozaraženih predstavlja dodatni rizik na koji treba reagovati.

Oglasio se dr Kon: Pomenuo POOŠTRAVANJE MERA – jedan grad je poseban problem 

On je istakao da mora da se prihvati činjenica da nepoštovanje mera rezultira povećanjem broja zaraženih i da se intenzivno prati situacija u školama, pre svega srednjim.

U ovom trenutku je najvažnija vakcinacija, jer je to jedini nacin da iz pandemije izađemo što pre, rekao je Kon i naveo da je potrebno vakcinisati tri miliona ljudi.



Izvor: Tanjug

Komentari (1)

  1. Доста више малтретираньа народа, овом човеку ништа не веруjем мислим да jе човеко мрзац. Вакцину нечу да примим искльучиво због овог човека . Мени jе нормално да све вакцине за потребе Србиjе производи наша земльа а не да их увози са запада. Када jе Торлак био домачи и производио моновалентне вакцине и исте извозио и ниjе било нус поjава све вакцине сам примила и све jе било уреду, мислим да под хитно треба оспособити Торлак да поново ради а овоj особи забранити законски да придjе Торлаку на километар и да има било какве контакте са запосленима. Самозвани кризни штаб и ньима сличне треба уклонити са било коjе државне функциjе а водjенье здраствене политике препустити ПОШТЕНИМ, СТРУЧНИМ , ХУМАНИМ лекарима коjима народ веруjе и иза коjих jе велики броj излечених пациjената.

    Odgovori

Ostavite komentar