Sve što treba je METAR! Dr Solaković otkrio TAJNU mršavljenja: “Vagu nikako ne koristite”

Doktor, koji deli savete vezane za zdravu ishranu, otkrio da je najbolji način da gledate koliko ste napredovali merenje struka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube

Neki ljudi nisu stali na vagu otkad su se rodili. I to je dobro. Za moje namene ti ne moraš znati koliko težiš, ali ako želiš da vidiš koliko napreduješ u programu, samo napred i izvoli. Sve što ti treba je metar, kaže dr Emir Solaković.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Meri obim svog struka na nivou pupka i zabeleži vrednost. Za optimalno zdravlje idealna mera ženskog struka je 82,5 cm; jednom kad dohvatiš 94 cm opasnost za tvoje zdravlje se povećava. Za muškarce ideal je 89 cm, a opasnost po zdravlje nastupa kada dostignete 102 cm.

Studije su pokazale da obim struka a ne celokupna težina je najvažniji indikator mortaliteta uzrokovanog gojaznošću. Kada dođe vreme za vaganje, moraš da prestaneš da misliš o nekoj specifičnoj cifri, savetuje dr Solaković.

Lekari objasnili koliko puta dnevno je NORMALNO imati veliku nuždu i kada morate da se ZABRINETE

Kad vilica PRESKAČE, koleno krcka, zvoni u ušima… Šta nam telo poručuje na ovaj način?

Svi od nas imaju neku idealnu funkcionalna težinu – ne težinu za trčanje maratona ili profesionalnih fudbalera. Ova idealna funkcionalna težina je raspon u kojem ti živiš zdravo i živo i u kojem značajno redukuješ rizike od bolesti povezanih sa gojaznošću. Ovim želim da skrenem tvoju pažnju sa brojeva koji pokazuju težinu na one koji pokazuju obim tvog struka, navodi doktor.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar