Bafet i lekari plaču u videu koji je zbunio svet: Šta ako Bil Gejts nestane? (FOTO+VIDEO)

Video ima 600 miliona pregleda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

“Šta ako Bil Gejts nestane“ naslov je čudnog “edukativnog” videa za decu koji je objavljen na Jutjubu. Video upozorava decu da bi svet bio mnogo gore mesto kada bi nekim slučajem milijarder i osnivač “Majkrosofta” Bil Gejts nestao.

Video, objavljen na kanalu koji za publiku uglavnom ima decu, navodi da bi u tom slučaju “veoma poštovani milijarder mnogima nedostajao”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na animiranom snimku prikazana su dva junaka, jedan pod nazivom “čista energija” i drugi “udruženja lekara” koji plaču kada Gejts nestane i prestane da im daje novac, prenosi RT.

U videu se navodi da je Fondacija Bila i Melinde Gejts “najveća privatna humanitarna fondacija na svetu” i da će, u slučaju Gejtsovog nestanka, “filantropija pretrpeti težak udarac”.

Takođe, u tom slučaju i drugi milijarderi bi mogli da prestanu da doniraju novac u humanitarne svrhe.

Narator govori kako bi “nestanak Gejtsa doveo do udarca borbi protiv klimatskih promena” i “doveo do povratka fosilnih goriva”.

Potom zaključuje kako bi onda poznatom milijarderu Vorenu Bafetu “mnogo nedostajao njegov najbolji prijatelj”, što je propraćeno prikazom Bafeta kako sedi na klupi i plače.

Video je objavljen na kanalu za decu “AumSum Time”, koji se ranije zvao “Smart Learning for All” (Pametno učenje za sve) i ima dva miliona pretplatnika i skoro 600 miliona pregleda.

Prema navodima Linkedina, kanal je baziran u Indiji i osnovao ga je Činmaj Šah.

​Iako su komentari na Jutjubu za ovaj video isključeni, na drugim društvenim mrežama, kao što je Tviter, komentari su da je video bizaran i zastrašujući.

Na tom kanalu ima još sličnih bizarnih snimaka, poput onih pod naslovom “Šta ako bi nestao Ilon Mask” ili “Šta ako bi nestala kraljica Elizabeta”.

Haos u svetu zbog imunizacije: Severna Koreja hakovala Fajzer zbog krađe vakcina!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

Ostavite komentar