Još jedna smrt povezana sa Veljom Nevoljom: Psi pronašli telo u rupi, poslednji put viđen na Banjici

"Dok smo još dobijali informacije do mene je došao podatak da je Aleksandar ubijen u nekoj vikendici, a posle je niko nije pominjao"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Nestali Srbija

“Uskoro će godinu dana otkako je moj sin nađen mrtav, zakopan u okolini Sopota, a nije pronađen nijedan trag i niko ne zna šta se dogodilo. Sve što slušamo i gledamo o velikom hapšenju grupe Velje Nevolje liči na ono što se dogodilo mom sinu. I on je namamljen na sastanak, telo je pronađeno zakopano, a pričalo se i da je ubijen u nekoj vikendici.”

Ovim rečima ispovest počinje Mara Halabrin, majka Aleksandra Halabrina (25) čije je telo početkom prošle godine, nakon višednevne potrage porodice, slučajno pronašao meštanin kod sela Parcane u okolini Sopota, piše Blic.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Halabrin je mladić iz Alibunara, mesta u blizini Pančeva koje je bilo jedna od baza Velje Nevolje, a koji se družio sa nekoliko poznatih navijača. Kobnog dana, 20. marta prošle godine, krenuo je na sastanak sa prijateljem Vladimirom K. na Banjici. Telefon mu je ubrzo postao nedostupan, a kući se nije vratio. Zabrinuta porodica je njegov nestanak prijavila policiji.

Skoro dva meseca kasnije, 16. maja, psi jednog meštanina Parcana pronašli su sveže iskopanu zemlju na jednoj parceli, a kada je čovek prišao da vidi o čemu se radi, ostao je u šoku – u plitko iskopanoj rupi nalazio se telo mladića. Odmah je pozvao policiju, ali su pitanja kako je Aleksandrovo telo završilo u okolini Sopota, ko ga je ubio i zbog čega, do danas ostala bez odgovora.

“U nedelju sam otišla na Banjicu, da obiđem mesto na kom je viđen poslednji put. Videla sam da u blizini ima jedna prodavnica, a na njoj i sigurnosne kamere… Vratila sam se u našu policiju i pitala ih da li su pregledali snimke sa kamera, a oni su me pitali da li sam ja to tražila. Ostala sam u šoku”, priča nam nesrećna žena, dodajući da je u međuvremenu saznala da je policija sedam dana nakon prijave nestanka mogla da locira telefon, ali sumnja da to nikada nije učinjeno.

Slučaj ubijenog Halabrina ponovo se aktuelizovao hapšenjem Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i pripadnika njegove grupe. Policija je počela da sakuplja delove “mozaika” kako bi stvorila jasnu sliku o tome kako je grupa funkcionisala, a informacije koje svakodnevno saznajemo, šokiraju zbog svoje monstruoznosti.

Modus operandi Belivukove grupe, kada je reč o ubistvima, bio je da žrtvu namame na sastanak sa njoj poznatom osobom, a zatim bi je stavljali u automobil i odvozili u neku od vikendica na obodu grada, kojih je policija pronašla nekoliko. Jedna od njih nalazi se u neposrednoj blizini mesta na kom je pronađeno Halabrinovo telo.

“Sećam se prvih dana dok smo još dobijali informacije sa raznih strana, do mene je došao podatak da je Aleksandar ubijen u nekoj vikendici. Posle toga mi više niko nije spominjao tu vikendicu…”, objašnjava nam Mara Halabrin.

Policija je, podsećanja radi, proteklih dana pretresom različitih Belivukovih vikendica pronašla različite tragove poput krvi, tragove paljenja na zemlji, hemijska sredstva za dezinfekciju i čišćenje. Tako je jedna od teza da je Belivuk svoje žrtve dovodio u vikendice gde ih je sa saradnicima mučio i ubijao, a zatim njihove tela palio, utapao u kiselinu i zakopavao. U ponedeljak i utorak na deponiji u Vrčinu pronađene su kosti za koje se sumnja da pripadaju nekoj od Belivukovih žrtvi. Kosti su poslate na analizu kako bi bilo potvrđeno da li su ljudske i čije su.

Vrtoglavi uspon Belivuka počeo na DERBIJU: Od te tuče i prebijenih Hrvata krv je počela da teče ulicama

Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar