OBJEKTIV SAZNAJE

EKSKLUZIVNO: Desna ruka Velje Nevolje i generala Perišića je ISTA OSOBA, ima burnu prošlost!

Vlado Draganić (47) nekoliko godina radio kod penzionisanog srpskog generala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Generala Momčila Perišića (77), osuđenog za špijunažu, svojevremeno je vozio Vlado Draganić (47), uhapšen kao visokopozicionirani član grupe Veljka Belivuka (36), zvanog Velja Nevolja, ekskluzivno saznaje Objektiv od izvora bliskih istrazi. Draganić je za to, navodno, bio i dobro plaćen.

“Pretpostavlja se da je Perišiću neko preporučio Draganića, jer je bio vojnik u Srpskoj Krajini od 1991. do 1995. godine. Dobro je rukovao oružjem, pa je Perišiću mogao da pruži i zaštitu. General ga je angažovao posle svog pada u špijunskoj aferi 2002. godine, a nije isključeno da ga je angažovao neko od generalovih prijatelja”, kaže izvor Objektiva iz istrage.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

PROPALI POSLOVI

Naš sagovornik navodi da je Perišić često zvao Draganića da ga vozi.

“Njihovo prijateljstvo datira od tada. Draganić je pre tog držao pečenjaru u Deligradskoj ulici i kafić u Ruzveltovoj, ali je to zatvorio. Istovremeno je vozio Perišića, koji je imao poverenja u njega. Navodno se bavio reketiranjem i zelenašenjem, a onda je upao u Belivukovu grupu”, navodi izvor Objektiva.

Draganić je zvanični vlasnik “kuće smrti” u Livadicama kod Grocke, koju je Belivuku prodao za čak 120.000 evra, iako vredi skoro dvostruko manje. Nije poznato zbog čega je nije prepisao.

“Od tih para je kupio luksuzan stan na Zvezdari, u istoj zgradi gde je i Belivuk. Sumnjiči se za saučesništvo u tri ubistva, ali je pitanje da li je dobrovoljno učestvovao u egzekucijama ili je bio primoran na to. Kažu da se Draganić u svemu najmanje ovajdio, dok su ostali stekli milione. Sada se plaši za svoju porodicu. Iz prvog braka ima maloletnog sina, a iz drugog, sa Ruskinjom, dve ćerkice”, dodaje naš sagovornik.

Skoro u dan kad je Draganić uhapšen, Perišić je osuđen na tri godine zatvora. Njegov branilac, advokat Novak Lukić, čeka pisani otpravak presude da na nju ulože žalbu.

OSTATAK TEKSTA ALI I OSTALE ZANIMLJIVE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 13. FEBRUAR

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (8)

Ostavite komentar