Šta se desi ako se RAZBOLITE između dve vakcine? Ovo je ODGOVOR ako ste se zarazili nakon prve doze

Sinofarmovu vakcinu je do sada dobilo oko 23.000 građana vojvođanske prestonice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/bs

Masovnije davanje druge doze kineske vakcine protiv kovida-19 u Novom Sadu počinje u utorak na Novosadskom sajmu, a građani bi već trebalo da primaju sms obaveštenja od e-uprave o revakcinaciji.

Velji saradnici okreću leđa: Spremni da IZDAJU Belivuka, a zauzvrat traže samo JEDNO

Sinofarmovu vakcinu je do sada dobilo oko 23.000 građana vojvođanske prestonice. Glavni tehničar Doma zdravlja “Novi Sad” Nenad Vukas kaže da su tokom vikenda radili vakcinisanje prvom dozom “Sputnjika v” i drugom dozom Fajzerove vakcine. Danas imaju na spisku 2.500 ljudi koji će dobiti prvu dozu kineske ili ruske vakcine, a Vukas navodi da su spremni za revakcinaciju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Narednih sedam dana ćemo imati od 1.500 do 3.800 građana dnevno koji će doći da prime drugu dozu Sinofarmove vakcine. Pri kraju smo revakcinacije do sada nabavljenim dozama Fajzerove vakcine, njom je do sada kompletno vakcinisano oko 800 građana – kaže Vukas.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

U Novom Sadu do sada je vakcinisano više od 32.000 građana, od kojih oko 23.000 kineskim cepivom, oko 7.000 Fajzerovom i oko 3.000 ruskom vakcinom.

Pošto je bilo slučajeva da su se neki građani koji su primili prvu dozu vakcine u međuvremenu zarazili kovidom ili oboleli od neke druge bolesti, Vukas za 021.rs navodi da je protokolom predviđeno da u tom slučaju treba da se jave e-upravi na dežurne telefone ili svom izabranom lekaru. Kako je objasnio, građani neće ostati bez svoje druge doze jer se one čuvaju i samo će biti odložen termin za njihovo revakcinisanje, jer je potrebno da budu zdravi kada se vakcinišu.

 



Izvor: 021.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar