Ekipa Velje Nevolje se obučavala za upotrebu SNAJPERA: “Služi za likvidaciju važnih meta”

Organizovana kriminalna grupa se za sada tereti za tri ubistva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv/ Vladimir Sporčić

Ministar policije Aleksandar Vulin kaže za RTS da je u kriminalnoj grupi Veljka Belivuka bilo više lica koja su se obučavala i pripremala za upotrebu snajperske puške i da je policija pronašla najmanje dva mesta na kojima su puške “upucavane”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocenio je da je nedavna akcija hapšenja organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka jedna od najvećih akcija od 2003. godine.

On je za RTS kazao da je do sada privedeno 20 osoba, da pravosuđe nastavlja da radi svoj posao, kao i MUP i BIA.

Sva TAJNA SKLONIŠTA Velje Nevolje: Imao luksuzne kuće, ali i skrivene BAZE za ubistva i mučenje 

– Njima je određen pritvor do 30 dana. Istraga se nastavlja. Od sutra kreće i finansijska istraga i sve ove osobe moraće da objasne i poreklo svoje imovine – istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, organizovana kriminalna grupa se za sada tereti za tri ubistva.

– Istraga se širi, neko je učestvovao zajedno sa njima i prodavao im drogu, činio druga teška krivična dela. Do ovog trenutka smo pronašli 30 različitih lokacija gde je pronađena droga, oružje, novac. Otpora pri hapšenju mogu da kažem da nije bilo – rekao je Vulin.

Upitan da li je taj klan imao zaštitu nekoga iz državnih struktura, iz MUP ili BIA, Vulin je kazao da je po definiciji organizovani kriminal povezan sa strukturama države, ali da nije na njemu da o tome govori već da to treba istraga da pokaže.

– Sada je pravosuđe na delu – istakao je ministar.

Dodao je i da je užašna činjenica da su zloupotrebljeni pravi navijači fudbalskog kluba.

– Čelnici Partizana su saslušani u svojstvu građana, treba videti šta znaju oni o tome i kako su ovi kriminalci dobili prostor na stadionu Partizana. Ovo nije nikakav obračun s nekim fudbalskim klubom, Partizanom. Ovo je obračun sa onima koji su zloupotrebljavajući tribinu činili najmonstruoznija krivična dela. Molim roditelje da čuvaju svoju decu – upozorava ministar.

Povodom izjave da je Belivukov klan posedovao snajpere i upitan da li je možda pripremano ubistvo nekog iz vrha države, na šta su skrenuli pažnju i kriminolozi ocenjujući da je to jedan od najopasnijih detalja čitave akcije, Vulin je naveo da snajper sigurno ne služi za mafijaške obračune.

– Ne služi da idete u reket, iznudu… Služi za likvidaciju važnih meta, nekih kojima ne možete baš lako da priđete i to su obično visoki funkcioneri. Imali smo više lica koja su se obučavala i pripremala za upotrebu snajperske puške, i ljude koji su veoma obučeni po tom pitanju sa prethodnim životnim i ratnim iskustvom. Oni su privedeni i oduzeto im je sve naoružanje – kazao je Vulin.

Da li je bio cilj likvidacija nekog konkretnog, to ne mogu da kažem, rekao je Vulin i dodao da se za eventualan konkretan atentat neće znati dok se istraga ne završi.

 



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar