Igrač Zvezde na mreže kači samo crno-bele slike: Za to postoji strašno tužan razlog!

Nikada nije zaboravio svoju prošlost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Djordje Kostic / STARSPORT)

Crvena zvezda je na početku ove sezone dobila pojačanje na centarskoj poziciji iz ekipe FMP-a u liku Duopa Rita.

Rođeni Sudanac, koji ima australijski pasoš, imao je izuzetno težak period u životu pre odlaska iz svoje domovine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jedna od stvari koje je primetio veliki broj navijača Crvene zvezde jeste da centar na svoje društvene mreže kači isključivo crno-bele fotografije.

Mnoge je zanimalo šta se krije iza ovakvog poteza Duopa Rita, pa smo odlučili da vam to razjasnimo kroz njegovu tešku i bolnu životnu priču.

Kao što smo već spomenuli, Duop je rođen 1996. godine u Južnom Sudanu u toku krvavog Drugog sudanskog građanskog rata. Bilo je to teško vreme za celu zemlju pa tako i za njega i njegovu brojnu porodicu. Mali Duop je odrastao sa šestoro braće i sestara, koji su zajedno proživljavali ovo teško vreme. Rit je tokom ovih godina izgubio mnogo bliskih članova porodice, često nije imao dovoljno hrane, a o krevetu i patikama ni da ne pričamo.

Ipak, ništa od toga nije pokolebalo duh malog dečaka da se u pauzama od vatrenih obračuna na ulicama igra sa loptom. Izlaz iz ovog pakla na crnom kontinentu pronašao je sa devet godina zahvaljujući rođaku koji ga je doveo u Australiju, gde mu je obezbedio finansijsku pomoć i treninge u jednom fudbalskom klubu.

Da tako je, Duop Rit je igrao fudbal. Tako je bilo sve do jednog leta kada je naprasno porastao deset centimetara, posle čega je prešao na košarku. Neverovatno srce i upornost su glavni krivci zašto je Rit uspeo da se nametne i dođe do američkih koledža.

Potom sledi dolazak u Beograd, gde nam stvari postaju mnogo jasnije i poznatije.

Duop Rit i dan danas pomaže svojoj porodici i prijateljima u Južnom Sudanu, sa kojima je proveo one najteže životne trenutke. Tako je jedan mali dečak iz Sudana, koji nije imao krevet za spavanje, ni redovne obroke zaigrao u Evroligi i dobio poziv australijske košarkaške reprezentacije.

Crno-bele slike su podsetnik na prošlost, koju je preživeo i koju nikada neće zaboraviti, ali su isto tako podsetnik na put kojim je morao da prođe da bi stigao ovde gde jeste.

Zvezdin promašaj ima novi klub: Sa Malog Kalemegdana oteran, a sada juri NBA ugovor!Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar