Doktorka upozorila majke: Ako spadate u OVA 3 tipa, nesvesno odgajate sinove koji će postati PSIHOPATE

Većina žena ni ne primećuje šta radi, a kad vidi - postaje kasno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/adinavoicu

Mnogi od nas nikada se, slušajući vesti o ubistvima ili mučenjima, nikada nisu zapitali gde se dogodila ta kobna greška da taj monstrum postane u životu to što jeste.

Doktora Elizabet Jardli, direktorka Univerzitetskog centra za primenjenu kriminologiju u Birmingemu otkrila je da se sklonosti ka psihotičnom toku misli i ponašanja razvija u takvoj osobi još od malena, dok uči šta sme a šta ne od roditelja ili staratelja.

Majka izbacila sina (3) iz kola kod GROBLJA i pobegla na Božić: Dečak vrištao, a onda se dogodio preokret

“Slažem se s konstatacijama da su majke primarne u podizanju deteta, više učestvuju u njegovom vaspitanju od očeva. Samim tim, u korenu ponašanja i onoga što majke uče sinove događaju se i te, ponekad fatalne greške nakon kojih oni kad porastu krenu stranputicom”, kaže doktorka Jardli.

Ona otkriva da postoje 3 tipa majki koje prave te kobne greške u vaspitanju i ponašanju dečaka.

Prvi tip majki su ANTI-MAJKE. One su u svom detinjstvu doživele neke traume, zlostavljanja ili drugi oblik povređivanja i taj model su prenele u svoju novu porodicu. Nesvesno su preslikale oblik ponašanja onog ko je njih ‘oštetio’ i tako su i same doprinele rođenju još jedne generacije ‘oštećenih’ ljudi”, objašnjava doktorka Jardli.

Mnoge majke ne primećuju da su u potpunosti iskopirale i greške svojih roditelja, Foto: Pixabay/Claudio_Scott

Zatim kaže da postoje još dva tipa majki koje “rađaju monstrume”.

Drugi tip majki su NADMAJKE. One su takođe u detinjstvu ‘izdrilovane’ ali na drugi način. Od njih se, kad su bile male očekivalo da su najbolje, konstantno su osećale pritisak i moranje. Pored toga, obično su imale sve što požele ako uspeju, i taj model će svakako preneti u svoj brak i porodičnu zajednicu. Dečaci će, ako osećaju pritisak od takve majke, vrlo lako kad porastu krenuti da se svima oko sebe svete zbog detinjstva prepunog ‘moranja’ da nešto rade”, kaže doktorka.

Na kraju, tu je i treći tip majki koje su pogubne za svoje sinove.

To su PASIVNE majke. Možda je bolji termin ‘plašljive’, pošto su celog života sledile pravila i norme ponašanja, nikad mrava nisu zgazile, niti su postupile suprotno onome što društvo priželjkuje od njih. U takvom životu pod ‘staklenim zvonom’ društva one će odgajati i svoje sinove nesvesno im čineći medveđu uslugu”, objašnjava doktorka Elizabet Jardli.

Stručnjaci potvrdili: Ova 4 momenta se SVIMA dogode prilikom smrti – ko doživi peti, VRAĆA se među žive



Izvor: Objektiv.rs, Daily Mail

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar