Knjiga o najvoljenijem srpskom glumcu: Kako je živeo, voleo i plakao Nebojša Glogovac

"Glogovac je bio svoj i neosvojiv, davao se kome je hteo, a zauzvrat nije tražio ništa"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Телевизија Храм

Knjiga “Glogi” o neprežaljenom glumcu Nebojši Glogovcu autora Aleksandra Ðurišića objavljena je juče. O najvoljenijem srpskom glumcu u knjizi govore Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko Laušević, Rade Šerbedžija, Nikola Ðuričko, Nikola Pejaković, reditelji Vida Ognjenović, Paolo Mađeli, Jagoš Marković, Aleksandar Popovski.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe u knjizi govore i žene koje je glumac voleo i koje su njega volele, kumovi, prijatelji, ljudi koji su bili sa njim kada nije bio na sceni, kada se “saplitao” o sopstveni talenat i kada mu je trebalo snage da se popne na glumački tron, sa kojeg nikada nije sišao.

Prva srpska rediteljka: Pomerila je granice domaćeg filma, prkosila svima i zapalila Čkalju

Kako je živeo, voleo i plakao Nebojša Glogovac, neke su od centralnih tema kojima se bavi knjiga o glumcu, koji je pre tri godine izgubio bitku sa bolešću.

“Glogovac je bio svoj i neosvojiv, davao se kome je hteo, a zauzvrat nije tražio ništa”, navedeno je u tekstu koji prati predstavljanje knjige.

Stiže film “Peaky Blinders”: Tomi Šelbi se neće tako lako povući

Svedočenja najbližih otkrivaju nepoznate detalje iz njegovog života: kako je kao momak radio u prodavnici muzičkih uređaja, šta mu se sve dešavalo dok je stopirao od Pančeva do Beograda, zašto mu se na prijemnom ispitu na Akademiji tresla noga i kako su za sve velike uloge i najveći reditelji posle toga tražili i jurili baš njega. U knjizi su i prvi put objavljene pesme koje je veliki glumac pisao samo za svoju dušu.

U knjizi ćete saznati zašto je odbio Anđelinu Džoli da zaigra u njenom rediteljskom debiju “U zemlji krvi i meda” o ratu u Bosni, a opet prihvatio da bude Draža Mihailović u seriji “Ravna Gora” Radoša Bajića, šta mu je značila Crvena zvezda i koje su ga strasti, pored motora i kuvanja, još opsedale.

Hanibal Lektor na slobodi: Nakon godinu dana Hopkins je izašao iz kuće zbog važnog razloga (VIDEO)



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar