VAŽAN SASTANAK

Predsednik Vučić sa Makronom u Parizu: “Zahvaljujem se na posvećenosti našoj saradnji”

Deo razgovora biće i dijalog Beograda i Prištine, budući da se Francuska zalaže za podsticanje napretka u rešenju odnosa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Parizu, gde se tokom radne posete Francuskoj sastao sa predsednikom te zemlje Emanuelom Makronom, a ispred Jelisejske palate organizovan je svečani doček za predsednika Vučića. Makron i Vučić su se obratili javnosti.

12.16 – Obraćanje Vučića

Vučić se zahvalio Makronu na dočeku i istakao da nema šta da doda toplom dočeku. Zahvalio mu se na tome što uvek pojačava nivo bilateralne saradnje između dve zemlje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Gospodine predsedniče, hvala nam što ste nas dočekali, nemam šta da dodam Vašem toplom dočeku. Sa moje tačke gledišta, istorijska poseta je bila 2019, zahvaljujem vam se na posvećenosti našoj saradnji”, rekao je Vučić.

Naglašava da je jako zahvalan francuskoj kompaniji na preuzimanju Beogradskog aerodroma.

“Siguran sam da će oni zaraditi jako puno u budućnosti”, napomenuo je Vučić.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Takođe, pomenuo je beogradski metro i naglasio da će to biti ključna stvar u našoj saradnji.

“Još jednom smo zahvalni Makronu i metro sada više nije san i predizborno obećanje, već realnost”, naglasio je Vučić.

“Kao što sam rekao naša ekonomska saradnja je ojačana od strane predsednika Makrona našim saradnjima”, istakao je.

Foto: Printscreen TV Pink

Osvrnuo se i na pitanje KiM i dodao da mora dosta da se radi kako bi se postiglo kompromisno rešenje i dodao da za sada to nije bio slučaj.

“U svakom slučaju predstaviću našu platformu na iskren način predsedniku Makronu”, rekao je Vučić.

“Nadamo se da će 2021. godine da ćemo moći da dostignemo stoopu rasta od 6 odsto”, rekao je predsednik Vučić i istakao da očekuje podršku predsednika Makrona po pitanju evropskog puta.

“Imamo više kompanija koje će voditi deponiju u Vinči. Naša ekonomska saradnja je pojačana od strane Makrona. Ja sam uvek bio spreman da ga saslušam, njegove inovativne ideje. Predstaviću našu platformu, na kraju se nadamo da ćemo moći da uradimo nešto u narednom periodu. Nadamo se da ćemo dobiti veće investicije iz Francuske i drugih zemalja EU”, istakao je.

Foto: Printscreen TV Pink

12.09 – Obraćanje Markona

Francuski predsednik je rekao da mu je veoma drago što je još jednom ugostio svog velikog prijatelja Aleksandra Vučića i da čuva u sećanju doček u Beogradu.

On je istakao da podržava Beograd u pregovorima sa Prištinom. Takođe podržao je Srbiju po pitanju vakcina.

“Francuska je ta koja započinje studiju izvodljivosti oko Metrooa, a 2028. se nadamo da će Beograđani da putuju metroom. Želim da Francuska bude partner sa Srbijom. Što se vakcina tiče, podržavamo vaše aktivnosti sa vakcinama. Vi ste to sa puno odgovornosti uradili, a i mi moramo kao Evropljani da se više angažujemo po tom pitanju – rekao je Makron i dodao:

“Hvala Vam, čuvam u sećanju doček koji sam dobio lično ja, koji je organizovan sa Vaše strane, imam divno sećanje momenata 2019. Moramo da radimo sa susedima, a posebno sa Zapadnim Balkanom i mesta koji ima Srbija za nas”, rekao je Makron.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar