KURŠLUS U SPS-u

Dačić BESAN na Bajatovića, ali on nije jedini na tapetu: Prekipelo mu kada je video šta rade u Vojvodini

Predsednik Socijalističke partije Srbije žestoko se naljutio na čelnike svoje stranke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Drugu stranku u Srbiji, SPS, potresaju veliki kadrovski problemi, pogotovo kad se radi o Vojvodini. Naime, ovoj stranci na teritoriji severne srpske pokrajine, kad se izuzme učlanjenje pred izbore zbog koristi, nijedan novi član nije pristupio već čitave tri i po godine.

Nezadovoljan Pavić

Predsednik Socijalističke partije Srbije i predsednik srpskog Parlamenta, Ivica Dačić žestoko se naljutio na čelnike svoje partije u Vojvodini, pogotovo na prvog čoveka Dušana Bajatovića zbog ove činjenice.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako Objektiv saznaje u SPS se niko nije učlanio osim pred izbore, što su u suštini kupljeni članovi. Poslednji u nizu je slučaj Aleksandra Pavića, predsednika omladine Demokratske stranke, kada je SPS na sva zvona ovaj prelazak najavljivao i objavljivao.

Međutim, kako Objektiv saznaje, Pavić je nezadovoljan dogovorom sa novom partijom jer posao, koji mu je obećan u „Srbijagasu”, još nije dobio, iako je od izbora prošlo više od pola godine. Dačić zna da Bajatović zbog svojih obaveza u ovom gigantu nema baš puno vremena da se bavi i strankom, ali zato bi njegovi ljudi to morali da rade, što se iz prethodnog perioda baš i ne može zaključiti.

Oteran Đoković

Kadrovski sunovrat SPS podgreva i velika netrpeljivost između rukovodećih ljudi. Javna je tajna da je nekadašnji potpredsednik vojvođanske vlade i pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Ivan Đoković bukvalno oteran. Đoković, koji je inače brat od strica našeg najpoznatijeg sportiste Novaka Đokovića, bio je zadužen za banatski okrug i njegovi rezultati su bili vidljivi. Međutim, njegov najveći problem je bio taj što je iz Beograda i samim tim se nije uklapao u „uigranu ekipu iz pokrajine”.

Prozvan i Cvetković

Kako naš list saznaje od dobro upućenog izvora, u (ne)prilike ove stranke na tapetu Dačića je bio i Slobodan Cvetković, prvi čovek gradskog odbora SPS za Novi Sad, koji je ujedno i direktor Novosadskog sajma. On, naime, takođe slabo radi i nema rezultate, stalno je sa starim kadrovima s kojima pokušava da napravi nešto, što je više nego očigledno, ali mu ne polazi za rukom.

Jedan od njegovih pulena, na kojeg su kivni i sami članovi SPS iz Srpske Atine, jeste i Veselin Bojac, direktor Doma zdravlja Novog Sada. On je na tom mestu već duže vreme, ali stranka od njega nema ništa, nikakvu korist. Niti dovodi nove članove, niti radi na nekim akcijama koje bi promovisale i afirmisale stranku. Zbog toga, kako kaže naš izvor, Dačić ozbiljno razmišlja da okrene novi list kad je reč o vojvođanskom odboru, odnosno da počisti lenčuge i na njihovo mesto dovede one koji će raditi u interesu stranke.

 

Piše: Filip Radojičić

Ove i mnoge slične tekstove čitajte u štampanoim izdanju lista Objektiv.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (8)

  1. Bio sam clan ali dovodjenjem nestrunih da upravljaju odborima sve se srusilo.Njima se izgradilo na sve strane a clanove niko ne zove

    Odgovori
  2. Pa Dacicu dosta je narodu i tebe i tvojih glavonja vreme vam je da odete i Vi i svi ostali vec 30god unististe ovaj narod a vasi racuni u bankama sve deblji a omladina radi za minimalac.

    Odgovori

Ostavite komentar