Zašto je priveden Velja Nevolja? Postoje DVE VERZIJE, sa njim pao i Miljković

Priveden po povratku iz Crne Gore kada su sleteli na aerodrom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printskrin/ Youtube

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja i Marko Miljković privedeni su danas na beogradskom aerodromu, a prema pisanju medija, postoje dve verzije o razlogu privođenja.

Prema saznanjima Informera, oni su privedeni po povratku iz Crne Gore kada su sleteli na aerodrom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Privedeni su na informativni razgovor u vezi sa njihovim boravkom u Crnoj Gori, tačnije u Kotoru.

S druge strane, Republika navodi da su Belivuk i Miljković, koji su privedeni na beogradskom aerodromu, planirali atentat na Ljubišu Kana.

Kako prenosi njihov izvor upućen u istragu, naša policija dobila je informacije od kolega iz Crne Gore da su Belivuk i Miljković organizovali atentat na Kana.

– Kada je naša policija dobila informacije, ništa drugo im nije preostalo nego da privedu osumjičene – prenosi on.

Podsetimo, crnogorska policija saopštila je da bila planirana likvidacija Belivuka i Miljakovića na aerodromu u Tivtu.

Za to je bilo spremno čak 1,3 miliona evra, ali je policija osujetila plan.

Prema pisanju crnogorskih medija, šestorica pripadnika “škaljarskog klana” organizovali su kod aerodroma sačekušu za Belivuka, koji je prethodnih dana bio u poseti Radoju Zviceru (39), vođi “kavačkog klana”! Sva šestorica atentatora su uhapšena i predata u tužilaštvo radi saslušanja.

Kako tvrde izvori iz crnogorskih službi bezbednosti za tamošnje medije, Belivuk i njegov prijatelj Marko Miljković iz Beograda bili su pod konstantnom pratnjom otkad su stupili na tlo Crne Gore 19. januara.

– Njih dvojica su se tog dana u Kotoru našli sa Zvicerom i krenuli su autom ka njegovoj kući kad ih je zaustavila policija. Posle kraćeg informativnog razgovora su pušteni, ali su pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja i dalje pratili njihovo kretanje i komunikaciju. Na taj način se i saznalo da Belivuka prate i pripadnici suparničkog “škaljarskog klana”, koji je pripremao Veljino ubistvo – preneli su crnogorski portali.

Brzom reakcijom, bezbednosne službe su otkrile i ko su osobe koje su pripremale likvidaciju i oni su uhapšeni u blizini tivatskog aerodroma.
Podsetimo, Belivuk i Miljković su došli u Crnu Goru tačno na godišnjicu ubistva vođa “škaljarskog klana” Stevana Stamatovića i Nikole Dedovića, koji su izrešetani 19. januara 2020. u restoranu u Atini.



Izvor: Objektiv.rs, Informer, Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar