OBJEKTIV ISTRAŽUJE – ko će biti novi selektor Srbije: Marko Pantelić je dobio ovlašćenje!

Već se dugo priča o tome ko će naslediti Tumbakovića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Fudbalska Srbija sjatila se ove zime u Antaliju, pa je sasvim logično da na licu mesta bude i sportski direktor FSS. Dok obilazi naše klubove po hotelima i posmatra njihove treninge i utakmice, Vladimir Matijašević po ceo dan mora da odgovara na jedno isto pitanje – ko je novi selektor Srbije?

“Ne postoji osoba u Antaliji koja me to nije pitala. Odgovor je uvek bio isti, Marko Pantelić je dobio ovlašćenje da razgovara sa potencijalnim kandidatima i trebalo bi uskoro da izađe pred Izvršni odbor sa konkretnim predlogom. Posle toga ćemo sesti i razgovarati. Ukoliko nam se razmišljanja i planovi poklope, nastavljamo dalje. Trenutna situacija je takva da se čeka odgovor Dragana Stojkovića. Nadam se da ćemo vrlo brzo znati ime selektora koji će Srbiju povesti ka Svetskom prvenstvu u Kataru”, otkrio je Matijašević nešto što se već danima spekulisalo u javnosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Matijašević je u društvu koordinatora mlađih kategorija FSS Gorana Grkinića pratio direktan prenos prijateljske utakmice iz Santo Dominga, u kojoj je Srbija remizirala bez golova sa Dominikanskom Republikom.

“Ta turneja je organizovana iz potpuno logičnih razloga. Pre svega, fudbaleri iz domaćeg šampionata imaju priliku da se predstave na reprezentativnom nivou, a ni finansijska dobit Saveza nije zanemarljiva. Momci su se prvi put skupili, igrali su na katastrofalnom terenu i, ruku na srce, nisu imali ni sreće protiv Dominikane. Smešno je zašto su sudije poništile čist gol Miljana Vukadinovića u prvom poluvremenu”.

Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Imajući u vidu broj klubova koji se trenutno nalaze u Antaliji, tamo bi komotno moglo da se organizuje odigravanje kompletnog prvog kola prolećnog dela LingLong Tire Superlige Srbije.

“Bio sam ovde i ranije sa Napretkom, sve je zaista na vrhunskom nivou. Od terena koji su vrhunskog kvaliteta, preko izbora protivnika, do smeštaja u hotelima. Na igračima je samo da se posvete treningu i da se što bolje pripreme za nastavak sezone. Pratio sam mnoge utakmice, deluje mi da je Zvezda trenutno u najboljoj formi. Odigrali su fenomenalno protiv Slaska, vidi se da su već sad odlično uigrani”.

Pravilo da dva igrača ispod 21 godine moraju da budu u startnoj postavi svake ekipe izazvalo je pozitivne komentare u srpskoj fudbalskoj javnosti.

“Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali pravilo bonusa je uvedeno pre svega u interesu srpskog fudbala. Nemam ništa protiv stranaca, ali su naša deca prioritet i samo tako možemo da računamo na uspešan razvoj mlađih kategorija FSS. Mnogi i ne znaju da su se nama sve selekcije, osim ove ispod 21 godine, plasirale u elit-rundu kvalifikacija, ali zbog korone nisu dobile šansu da overe vize za Evropsko prvenstvo”.

Matijašević je pratio i utakmicu u kojoj je Partizan izgubio od Rubina sa 5:2.“Crno-beli su igrali bez 6-7 standardnih igrača i rezultat ne mora ništa da znači. Naleteli su na raspoloženu rusku ekipu koja je iz šest šuteva postigla pet golova. Video sam jednog fantastičnog Despotovića, mnogo je napredovao u poslednje vreme i njegov je jedini peh što za konkurente u špicu reprezentacije ima takve golgetere kao što su Jović, Mitrović i Vlahović”.

Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Čukarički je oduševio protiv lidera slovenačkog prvenstva Maribora i slavio zasluženu pobedu od 1:0.

“Čukarički znam u dušu, to je na neki način moja druga kuća. Svi znaju kako funkcioniše kolektiv na čelu sa fudbalskim vizionarom kakav je Dragan Obradović. Dominirali su u duelu sa ekipom koja je jesenji prvak Slovenije. Za mene je Inđija prijatno iznenađenje, gledao sam ih protiv moskovskog Čertanova, pobedili su 2:1. Imaju dobre mlade igrače, doveli su dva iskusna golmana i mogli bi da budu otkrovenje prolećne polusezone”.

Kamoranezi, Srna, Buvač…

Veliki broj klubova iz cele Evrope je na pripremama u Antaliji, na jednom mestu nalaze se mnoga zvučna imena.

“Na utakmici Maribor – Čukarički videli smo Maura Kamoranezija, člana slavne generacije Italije, koja je 2006. godine osvojila titulu svetskog šampiona. Legenda hrvatskog fudbala Darijo Srna sada je sportski direktor Šahtjora iz Donjecka. Željko Buvač, proslavljeni stručnjak sa naših prostora, došao je sa moskovskim Dinamom. Pravo je zadovoljstvo biti u društvu takvih fudbalskih veličina”, kaže Matijašević.

PIŠE: Anja Vukašinović

Terzić žestoko odgovorio Stanojeviću zbog pravila o “EU strancima”: Ove reči će baš da odjeknu!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar