SASTANAK

Saradnja dve vojske na profesionalnom nivou: Ministar Stefanović se sastao sa komandantom KFOR-a

Ministar odbrane je ukazao i da se odgovornost za bezbednost na prostoru Кosova i Metohije ne može preneti na druge subjekte

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa komandantom КFOR-a general-majorom Frankom Federićijem.

Tokom susreta ministar Stefanović se zahvalio komandantu КFOR-a na zaštiti srpskog stanovništva i svetinja na Кosovu i Metohiji, a obe strane su potvrdile svoju posvećenost da se saradnja između Vojske Srbije i КFOR održi na profesionalnom nivou. Stefanović je podsetio i da prema Rezoluciji SB UN 1244, КFOR predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Кosovu i Metohiji i da se od njega očekuje da obezbedi sigurno okruženje za sve etničke grupe u južnoj srpskoj pokrajini.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ministar odbrane je ukazao i da se odgovornost za bezbednost na prostoru Кosova i Metohije ne može preneti na druge subjekte i istakao da je transformacija takozvanih kosovskih snaga bezbednosti za Republiku Srbiju apsolutno neprihvatljiva, s obzirom da to predstavlja kršenje Rezolucije SB UN 1244 i Vojnotehničkog sporazuma.

Foto: Ministarstvo odbrane

Stefanović je tražio da КFOR održi neophodni nivo operativnih sposobnosti, dodajući da eventualna odluka o smanjivanju snaga treba da zavisi od stalne procene razvoja situacije na političkom i vojnom planu i bezbednosnih indikatora stanja, a ne na osnovu definisanih datuma.

Ekskluzivno: Nebojša Stefanović kakvog do sada niste videli (FOTO)

On je istakao i da je neophodno intenzivirati saradnju između Vojske Srbije i КFOR-a u borbi protiv terorizma, podsećajući da na КiM, po izveštajima međunarodnih organizacija, postoje ozbiljni problemi povratnika sa ratišta i radikalizacije, što svakako predstavlja pretnju po međunarodnu bezbednost.

Jačanje poverenja i razumevanja: Stefanović se sastao sa komandantom Združenih snaga NATO u NapuljuIzvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar