Iz Rusije stigla jaka OSUDA! Haradinajeva izjava je nedopustiva politička UCENA

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova žali što nije bilo jasne reakcije na ovu provokaciju od strane Evropske unije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Moskva
Foto/Pixabay

Propaganda velikoalbanske ideologije je politička ucena i pretnja teritorijalnom integritetu balkanskih država, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, komentarišući izjavu bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o tome da će inicirati referendum za ujedinjenje Kosova i Albanije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ovo je još jedna u nizu provokacija podstaknutih velikoalbanskom ideologijom, koja je u poslednje vreme počela sve intenzivnije da se širi u regionu i predstavlja direktnu pretnju teritorijalnom integritetu balkanskih država. Politička ucena je nedopustiva. Upravo to je termin za Haradinajevu izjavu i njegove pozive na proizvoljno prekrajanje granica na Balkanu“, kaže se u saopštenju.

Zločinci OVK ovo nisu OČEKIVALI: Ne sviđa im se pravda, KAJU se zbog svoje odluke, Haradinaj napao Tačija

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova žali što nije bilo jasne reakcije na ovu provokaciju od strane Evropske unije, koja ima mandat posrednika u dijalogu Beograda i Prištine.

„Moramo da podsetimo sve da se stabilno i trajno rešenje za Kosovo može proizvesti isključivo za pregovaračkim stolom pod uslovom strogog poštovanja međunarodnih pravnih pravila i uz oslanjanje na rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Haradinaj je ranije izjavio da će založiti za raspisivanje referenduma o ujedinjenju sa Albanijom ako Kosovo u bliskoj budućnosti ne bude primljeno u Evropsku uniju i međunarodne organizacije, a Beograd ne prizna nezavisnost takozvanog Kosova, prenosi Tas s.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar