Golman ušao u Ginisovu knjigu rekorda: Ovo se nikad pre nije desilo! (VIDEO)

Golman Njuport Kauntija, četvrtoligaša iz Velsa, bio je strelac u remiju 1:1 protiv Čeltenam Tauna 19. januara ove godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen
Neverovatan gol sa utakmice Njuporta i Čeltenama u okviru engleske Lige 2, o kom smo vam već pisali, ispisao je istoriju ušavši u Ginisovu knjigu rekorda!

Golman Njuport Kauntija, četvrtoligaša iz Velsa, bio je strelac u remiju 1:1 protiv Čeltenam Tauna 19. januara ove godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Taj pogodak je i zvanično pogodak sa najveće udaljenosti u istoriji! King je oborio rekord u takmičarskim fudbalskim utakmicama, pošto je zatresao mrežu ispucavajući loptu sa zemlje, sa udaljenosti od 96.01 metara!

On je ispucao loptu iz svog peterca ne bi li započeo napad svog tima, ali je uz pomoć snažnog vetra lopta samo jednom odskočila ispred šesnaesterca, pre nego što je prevarila golmana Čeltenama.

King je ovim pogotkom oborio rekord koji je držao Asmir Begović, golman iz Bosne i Hercegovine. On je 2. novembra 2013. zatresao mrežu u dresu Stouka na meču protiv Sautemptona, sa udaljenosti od 91.9 metara.

Zvanično: Bivši fudbaler Crvene zvezde ponovo na Marakani!



Izvor: Objektiv.rs, Arena sport

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar