Milica Milša je JEDINA koja se SUPROTSTAVILA Miki: Posle ove situacije zauvek je napustila njegovu školu

Zadržala se svega jedan dan

Foto: E-stock/Strahinja Kostić, Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

Mnoge naše javne ličnosti, a posebno glumce, šokirala je ispovest mlade glumice Milene Radulović u kojoj je priznala da ju je učitelj glume, Miroslav Mika Aleksić, silovao.

Sve glumce iznenadila je i zgrozila ova vest budući da Mika važi za jednog od naših uticajnih, istaknutih i uglednih scenarista i reditelja. Nakon Milenine optužbe oglasila se i Iva Ilinčić koja je Aleksića takođe optužila za seksualno uznemiravanje, a njega su nadležnim organima prijavile još mnoge devojke, za slične nedozvoljene radnje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naša proslavljena glumica Milica Milša krenula je na časove Miroslava Mike Aleksića dok je još predavao u prostorijama Radio Beograda, a tamo se, upravo zbog njegovih metoda i načina rada, zadržala samo jedan dan.

Foto: Printscreen Instagram/milicamilsaisakovic

“Podržavam žrtve uvek i podržavam i Milenu i Ivu i sve devojke. Neka idu do kraja, one su tako hrabre. Ja sam bila samo jedan dan kod njega u školi, na jednom času.  Meni se nije dopao taj jedan čas i ja sam to otvoreno i rekla pred svom tom decom tamo i pred njim. Više nikada nisam došla. Rekla sam da mi se ne dopada i pred njim, i to zašto je takav prema toj deci. To je bilo u Radio Beogradu, ja sam bila tinejdžer,  i desilo mi se to da sam čekala lift, sa ostalim nekim ljudima, odraslim. Bio je i on i rekao mi je da lift nije za mene. Ja sam pomislila da je možda prepun lift i da bih možda trebalo da sačekam drugi zbog težine i toga, međutim on je rekao da taj lift nije za mene, da je to za njih, a da ja moram da idem peške. I ja sam na to rekla: ” Ne, ako je lift za vas, onda je i za mene, ja se ne razlikujem od vas” i ušla  u lift. Došla sam gore, na čas. Tamo, na času, gledala sam sve to i nije mi se dopalo, ni takva atmosfera ni takvo ophođenje, apriori autoriteta prema nekome… Ja tako nisam vaspitana, ja to ne prihvatam i lepo sam tako i rekla. Zašto da se tako ponaša prema njima, pa oni nisu ništa krivi. Prosto, nije mi prijalo. Ti metodi meni nisu prijali i nikada više nisam otišla. Naravno, nikome ne pada na pamet da se tako nešto može desiti, međutim to se dešava u svim sferama pa i u školama glume. Nažalost, to je realnost protiv koje treba da se bori”, kaže Milša za Objektiv.rs.

Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

Milica nam je potom otkrila i da se je srela sa Aleksićem mnogo godina kasnije, kao i šta joj je tada rekao.

“Sreli smo se posle dosta godina, na Festivalu u Herceg Novom gde sam imala svoj film i on mi je rekao: ‘Ja sam znao da ćeš ti da uspeš, ti si bila takav karakter, odmah sam to znao'”.

Upitali smo Milicu da li je mogla da pretpostavi da se takve gnusne radnje mogu odvijati u jednom dečijem studiju za glumu.

“Nije mi palo na pamet da se takvo zlostavljanje tamo može dešavati, iako nije bilo prijatno… Za mene je bio grub i apriori autoritet ne prihvatam, ni zbog čega. Takvo ponašanje mi nije prijalo i mislim da nikome to i ne prija”, rekla nam je ona.

Voditeljka morala da GAZI METALNE piksle u Mikinoj školi: Zbog STRESA se povukla, a pogledajte je danas

Za kraj smo upitali Milicu šta misli o tome što je Aleksić uspevao da deci nametne autoritet, čak i više od samih roditelja, pa su ga mnogi nazivali “drugim ocem” ili “trećim roditeljem”.

“To je već neki drugi problem, to nije normalno. To je onda neki psihološki problem i ta deca kreću rano, od nekih desetak godina i tu se svašta može raditi i uticati. U svakom slučaju strašno! Nema niko prava nikoga da zlostavlja i uvek sam na strani žrtve i podržavam devojke, bravo za njih! One su hrabre i svaka im čast i treba ih podržati. Veoma je bitno to što su uradile. Krenule su u tu bitku i treba da ih podržimo, kao i sve žene, u svakoj profesiji. Trebalo bi da se već jednom čuje glas ugnjetavanih i jednostavno da se stane na put takvim ljudima”, kaže glumica za Objektiv.rs.

Marija Mitić

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (32)

Ostavi komentar

 1. ‚‚‚naša proslavljena glumica‚‚….e sad ga preteraste…ne znam zbog čega je proslavljena…šta više mislim da je vrlo netalentovana i da glumi ‚‚na silu‚‚

  Odgovori
  • Gosn Prele.., verujte, niste tu da se opozivate na svoj licni stav i subjektivno miljenje.., taj deo komentara ubuduce zadrzavajte za sebe.., ako uopste shvatate o cemu je rec … ili?
   To jednostavno nije u kodeksu lepog ponasanja …razumete?

   Odgovori
 2. I DRUGE SU TREBALE NAPUSTITI, A NE, ONE SU NASTAVILE DA BI SE HVALILE DA SU ZAVRSILE MIKINU SKOLU GLUME, a to znaci da su posebno talentovane. Sad u skoli kad detetu kaze ucitelj (nastavnik) glupane, roditelji dignu skolu na noge

  Odgovori
  • @Vera….. Kako se usudjujete da ovako nešto napišete? šta znači škola, bila privatna ili državana? Da li to znači da ko god tamo radi može, zato što je nazovi autoritet, da uzima tudje bilo šta, a najmanje telo za svoje lično uzivanje?. On je školo otvorio i predstavljao je za glumu, kulturu, itd. Nije objavio da je to paravan i da se krije u stvari bolesni patološki slučaj. Kao što su u katoličkim crkvama silovali dečake. Je li crkva mesto gde se veliča Bog?, Kako onda može da se izvršava katastrofa nad decom, ako neće da se žene katolički crkvenici, da bi ostali verni i uskraćivali sebi pirodne potrebe, navodno, da se liše svih uživanja, kako bi bili bliže njemu. Šta je više od Boga dano nego dete?

   Odgovori
 3. Nije mi jasno toliko trpeti zbog glume svaka im čast i njima i roditeljima a sad su se desile da ga optuže Za njega nema kazna samo mučiti dok ne crkne đubre jedno neznan da li je roditelj gde će mu duša. Ali onaj gore sve vidi samo što neće on ispaštati nego neko njegov ko uopšte nije kriv najveća osuda

  Odgovori
 4. Bila , videla da nešto nije u redu i napustila. To je bolje u svakom slučaju nego zarad slave i uspeha trpeti torturu. Veliku krivicu propisujem roditeljima koji nisu kontrolisali šta se.u toj školi radi . Roditelji su morali primetiti i ponašanje njihove dece i videti da nešto nije uredu ali nisu .

  Odgovori
  • Uspela je da bude najpopularnija glumica u Srbiji, a šta si ti uspela? Očigledno ništa, samo da budeš anonimus haha!

   Odgovori
 5. Kada ce se oglasiti studentkinje sa Pravnog u Novom Sadu? Treba ih ohrabriti i proskribovati neke profesore.neki su se i izenili svojim studentkinjama. A treba ispitati ucene . Vreme je da se Ministarstvo prosvete upozna zasto finansira plagijaten i bezvredne radove u Zborniku. A clanovi komisije za odbranu plagijata na doktoratima su nagradjene visokim platama.Proverite sve i ukinite dotacije!

  Odgovori
  • Nije samo Pravni u Novom Sadu, idite malo i na Tehnicki. Univerzitet u Novom Sadu podrzava plagijarizam, to je odavno poznato.

   Odgovori
 6. nisi mu se dopala fizicki pa te je šikanirao. Da jesi, verovatno bi te zavrbovao pa posle pokusao sve i svasta.
  Sreca tvoja pa nisi lepa

  Odgovori
 7. On je predator i ne smete izazivati situaciju, jednostavno. Ili morate imati hemijsku olovku i u njegovom prisustvu stalno skljocati, tako jedino mozete suzbiti njegove zivotinjske nagone i tako vas ne moze napasti. I naravno sve vreme biti koncentrisan!!!

  Odgovori
 8. Vau ! Milica Milša, glumica ? Sinonim kreveljenja i pojam glumatanja. Uvek me zanimalo ko ju je “gurao” s obzirom na urođeni nedostatak talenta. Pa za nju je ovaj lik, Mika, izmišljen. Lonac i poklopac.

  Odgovori
 9. Jedina se suprotstavila, pa jedina i NEMA POJMA s glumom. Ovo oko susreta u Herceg Novom je izmislila. Taj čovek joj to NIKAD ne bi rekao. Uspela je u životu zahvaljujući VEOMA uticajnim roditeljima komunistima i intimom sa bitnim ljudima. Čuj, sad je bitno mišljenje jedne Milice Milše !??
  Očekujem izjavu, ili intervju sa čistačicom iz te škole glume, i naslove tipa: Ovo je žena koja je sve čula, ili sl.
  Ma, batalite više sprdnju.

  Odgovori

Ostavite komentar