Saveti profesionalnih šminkera: 7 velikih GREŠAKA u šminkanju zbog kojih ćete izgledati 10 godina STARIJE

Obratite pažnju kada se sledeći put budete šminkali

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/valuavitaly

Činjenica je da šminka može da ulepša ženu, ali i da je učini starijom, ako se ne koristi na pravi način.

Mnoge dame. često i nesvesno, prave velike greške u šminkanju na koje ukazuju i profesionalni šminkeri.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zbog ovih propusta u nanošenju šminke, izgledaćete 10 godina starije, a lice će vam biti umorno i bez sjaja.

Ali, nije ovo razlog za veliku brigu, jer sve to možete ispraviti uz malo truda.

Obratite pažnju na sledeće korake kada se budete šminkale:

1. Ne preskačite prajmer

Verovatno veliki broj žena preskače ovaj korak, smatrajući da im nije neophodan. Međutim, šminkeri, savetuju da se uvek nanese neka podloga na lice, jer ona stavra odličnu bazu za sve proizvode koji idu preko nje. Zahvaljujući njoj, ten izgleda ujednačeno i blistavo, a puder se ravnomernije nanosi pa nećete biti u riziku da vam ostanu mrlje i fleke na licu.

Foto: Freepik/gpointstudio

2. Ne nanosite pretežak puder i korektor

Zabluda je da će puder veće pokrivne moći učiniti da izgledate lepše. Puderi, ali i korektori gušće teksture će dodatno istaći i najsitnije bore na licu, a samim tim će ono izgledati dosta starije.

Uvek birajte lakše pudere koji imaju srednju pokrivnu moć, sa sitnim svelucavim česticama koje će licu dati svež izgled, savet je šminkera.

3. Ne koristite previše tamne karmine

Sa godinama, usne postaju tanje, pa tamni karmin nisu najbolje rešenje, jer daju utisak umornog lica. Umesto njih birajte one u pink boji, boji breskve i sličnim tonovima. Izbegavajte i karmine teške strukture i one koji imaju mat završni sloj.

Foto: Freepik/freepik

4. Ne nanosite previše rumenila

Rumenilo može da učini da lice izgleda sveže i odmorno u trenu, ali ako se nanese na pogrešan način ili izabere pogrešna nijansa, efekat će biti potpuno suprotan. Izbegavajte korišćenje tamno ružičastih nijansi, umesto njih birajte ona u boji kajsije. Probajte i uverićete se da ćete odmah izgledati dosta svežije i mlađe.

5. Recite: Ne, crnom ajlajneru

Crni ajlajner nije zabranjen, ali je mnogo bolja opcija onaj u braon boji. Braon daje nežniji izgled, a ističe oči na pravi način.

Foto: Freepik/valuavitaly

6. Izbegavajte previše poizvoda na obrvama

Jake obrve su u trendu, ali nije svaki trend za sve generacije. Previše iscrtane i tamen obrve mogu da učine da lice izgleda strogo i starije. Korišćenje proizvoda za obrve svedite na minimum. Šminkeri su jednoglasni, gel u prirodnoj boji vaših obrva će biti dovoljan.

7. Ne koristite previše tamne senke

“Smoky eye” tehnika šminkanja je godinama u trendu, ali sa njom treba biti oprezan. Ako koristite previše tamne nijanse, poput crne i sive, doprinećete tome da izgledate neuredno i starije nego što zapravo jeste.



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar