Prva izjava Tumbakovića od odlaska sa mesta selektora: Ništa se ne bi promenilo i da smo dobili Škote!

Ono što je bilo do njega on je uradio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: fss.rs

Sa ove tačke, čini se da je dolazak Ljubiše Tumbakovića na čelo reprezentacije Srbije bio unapred viđen kao prelazna faza.

Neuspesi Mladen Krstajića naterali su čelnike saveza da dovedu novog čoveka, a Tumbaković je bio idealna opcija s obzirom da je neslavno završio sa Crnom Gorom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iskusni stručnjak je naveo da nije bio u dobroj pozicji.

“Od tih godinu i po, deset meseci nisam video igrače, samo smo se čuli telefonski, čak nisam mogao da otputujem i da ih vidim. Imali smo samo šest okupljanja i to je premalo. Ja nisam razočaran, ponosan sam šta sam uradio. Ovo sve govorim gledajući od zatečenog stanja kada sam došao do poslednje utakmice protiv Rusije. Ceo stručni štab je profesionalno pristupio poslu, a ovo je proces koji traži vreme”, rekao je Tumbaković.

On smatra da kako god se meč sa Škotskom završio, to ne bi ništa promenilo.

“Ponosan sam na nešto što je ostvareno, osim tog rezultata protiv Škotske. Ništa se ne bi promenilo i da smo dobili Škote…”

Tumbaković je jasno stavio do znanja da se ne oseća krivim za taj neuspeh.

“Uvek se krivac traži u trenerima, ja sam to prevazišao i to mene ne zanima. Ja nisam krivac, suštinski to mislim. Normalno je da trener preuzima odgovornost, on je dežurni krivac. Ja nisam ni počeo sa tim ciklusom takmičenja, samo sam nastavio. Nemam taj problem da to prihvatim, imam ideju da saopštim šta je napravljeno, ponosan sam na to što je napravljeno. Sposobnosti polivalentnih igrača možemo sada koristiti u raznim sistemima igre. Sama ideja je trebalo da se prepozna i da se to nastavi. Biće dobro da novi selektor to prepozna i ako bude pratio šta smo detaljno dali izvršnom odboru, na 150 strana, to je detaljno analizirano šta je dobro i nije. Selektoru će biti lakše ako prepozna ideju. Mislim da već kasnimo.”

Što se tiče rastanka sa FSS-om, Tumbaković ima sledeće viđenje.

“Mislim da uloga predsednika treba da bude samo da prati sve to. To treba da rešavamo mi na nivou struke i njemu da prezentiramo. Kad neko napiše strategiju, onda može da dođe do predsednika i kaže, ovo je naša strategija za narednih 20 godina. Ovako hoćemo od kadrova i infrastrukture… Prošao sam ceo svet, u poslednje vreme sam u regionu igrao, Rumunija, Mađarska… Te zemlje su bile neki naš nivo, ne govorim o fudbalskom, već drugom momentu. Fasciniran sam šta su napravili Mađari, 26 stadiona imaju. Mi nemamo stadion kakav dolikuje po propisima FIFA i UEFA. Mi smo se ovde hvalili u vreme Toleta Karadžića kad dobijemo reflektore, sada smo se hvalili sređivanjem terena, ali ovo je 21. vek i to treba da bude normalno”, zaključio je Tumbaković.

Ljubiša Tumbaković ima koronavirus: Nove loše vesti iz srpskog fudbala!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar