Ostoja “uvalio vruć krompir” Filipovskom: Sjajni trener žrtvovan – doveden je u nemoguću situaciju!

Crno-beli su poraženi od Levaloa u gostima u drugom kolu druge grupne faze Evrokupa, a tim povodom, odlučili smo da malo izanaliziramo šta je to od dolaska u Humsku uradio Saša Filipovski..

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Poraz Partizana od Levaloa u Parizu, u drugom meču drugog kruga Evrokupa, jasan je signal da se „parnom valjku” upalila crvena lampica.

Ključ neuspeha tima iz Humske može se tražiti u periodu od pre dva i po meseca. Početkom novembra, u prelomnom delu sezone, kada se ulazi u pravi takmičarski ritam i kada se forma tempira, smenjen je Vlado Šćepanović, a predsednik kluba Ostoja Mijailović “uvalio je vruć krompir” novom strategu na klupi crno-belih Saši Filipovskom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Otkako je 5. novembra došao u Humsku, ovaj sjajni trener uspeo je nakratko da probudi tim i veže četiri trijumfa (Zadar, Cibona, Uniks, Huventud). Međutim, problemi su onda nastavili da se gomilaju.

Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Usledili su porazi od Zvezde, Mornara, ali i onaj šokantan od Krke, uz trijumfe nad slabašnim Bahčešehirom, Megom, Splitom posle drame i Venecijom, ali i Trentom. Partizan se ni posle toga nije konsolidovao. Pre odlaska u Pariz, vezana su tri poraza, a ovaj ubedljivi od 17 razlike kap je koja je prelila čašu.

U Francuskoj su se videli svi nedostaci ovog tima crno-belih. Osim Ognjena Jaramaza, niko nije pokazao ni približan košarkaški bezobrazluk neophodan za igre u dresu tima iz Humske. Ni u jednom statističkom parametru Partizan nije uspeo da bude bolji od rivala.

Ako se Partizan ne plasira u top 8 Evrokupa, onda će biti jasno da Mijailovićeva odluka da se odbije 2.000.000 evra od FIBA nije bila preterano pametna, a ni optimalna za finansijski i takmičarski opstanak kluba, koji upada u sve goru i goru finansijsku situaciju. A ona se ogleda i u katastrofalnim partijama, kao i u ponašanju pojedinih košarkaša na terenu.

Rade Zagorac igra previše promenljivo ove sezone, Nemanja Dangubić ne može da pogodi skoro ništa izvan reketa, Kodi Miler Mekintajer nije na najbolji način shvatio ulogu plejmejkera u ekipi, a bez Vila Mozlija i njegovog viteškog zalaganja pod oba koša sva četiri nanizana poraza bila bi daleko teža. Partizan je od predatora iz prethodne sezone, glavnog favorita za titulu u Evrokupu, postao vegan, bez žeđi za „krvlju”, želje, volje i htenja potrebnog za takmičenje u ABA ligi i Evrokupu.

Ima i onih koji su bliski dešavanjima u klubu iz Humske a da pritom tvrde nešto još pesimističnije – da je Mijailović doveo Filipovskog tog 5. novembra čisto kako bi se stvorio privid da se u klubu nešto dešava, a da ga je zapravo samo uvukao u probleme, jer mu nije ostavljeno ni blizu dovoljno prostora, a ni vremena da preokrene sezonu.

Ako se ovako nastavi, i sam Filipovski bi mogao da bude na Ostojinoj “listi za odstrel”, mada, ako u klubu ima iole zdravog razuma, nigde ne bi trebalo da se žuri, jer bi treći trener uj takmičarskoj godini ipak bio previše, pa čak i za ovako loše crno-bele. Ako brzo ne dođe do reorganizacije u timu (ne nužno i kadrovskih promena među igračima i stručnim štabom), sezona 2020/21 mogla bi da ostane upamćena kao baš neuspešna, možda čak i gora od one u kojoj je ekipu vodio Miroslav Muta Nikolić, a onda bi za ceo neuspeh odgovornost zaista morao da preuzme i neko iz samog vrha menadžmenta.

PIŠE: A.R.

Legenda Partizana se oglasila posle poraza: Ostao sam bez komentara, ovo je bilo katastrofalno



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Partizan bez publike nije isti tim,Kad pogledate Scepo je imao bolji skor od Filipovskog,u njegovom mandatu povredili su se Jaramaz I Mozli,Filipovski Ima komplet tim I losije rezultate,

    Odgovori
  2. Još mnogo stvari ne funkcioniše ...ne samo ovo....zasigurno da je uprava i loše vodjenje kluba najveći problem

    Odgovori

Ostavite komentar