Isplivali NOVI detalji sa saslušanja Mike Aleksića: Objasnio je šta tačno radi sa decom

Aleksić se sumnjiči da je navedena krivična dela počinio od 2008. do prošle godine i to nad šest oštećenih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik čuvene škole glume, tereti se, pored silovanja, i za sedam nedozvoljenih polnih radnji od 2008. do 2020, a posle saslušanja u tužilaštvu, određen mu je pritvor.

Oglasio se advokat Mike Aleksića: Izustio je samo nekoliko rečenica

Vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Miki Aleksiću (68) krivičnom prijavom, koju je policija juče Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podnela protiv njega, na teret se stavlja čak osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako je potvrdila Ivana Rakočević, portparol tužilaštva, Aleksić se sumnjiči da je navedena krivična dela počinio od 2008. do prošle godine i to nad šest oštećenih.

Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

Vraćen u CZ

Aleksić je juče po podne priveden iz stanice policije u tužilaštvo i na saslušanju je, kako se saznaje, negirao izvršenje ovih teških krivičnih dela. Podsetimo, Aleksića su za silovanja i seksualno zlostavljanje optužile poznata glumica Milena Radulović i još nekoliko devojaka koje su išle u njegovu školu glume „Stvar srca“.

-Izjavio je da nisu tačni navodi nekadašnjih polaznica njegove škole, tvrdeći da nijednu od njih nije neprimereno dodirivao, a kamoli silovao. Pokušao je da objasni da je imao specifične metode rada s decom, ali je tvrdio da nikada nijednoj devojčici nije naudio. Tvrdio je da je u šoku i da ne može da poveruje u optužbe – kaže izvor. Posle saslušanja, on je sproveden u Centralni zatvor, pošto je sud prihvatio predlog tužilaštva da mu bude određen pritvor.

Kako je potvrđeno iz Višeg tužilaštva, sumnja se da je od šest oštećenih jedna bila maloletna, dok je prema ostalim oštećenima krivična dela činio kako dok su bile maloletne, tako i nakon punoletstva.

Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

Dalja istraga

– Više javno tužilaštvo u Beogradu će sprovesti dalju istragu. S obzirom na težinu krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična dela izvršena od strane lica koje je uživalo poverenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična dela izvršena i prema maloletnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već izneli, u ovom trenutku nećemo izlaziti u javnost s detaljima samog postupka. Napominjem da će o svim radnjama koje budu preduzete u toku istrage javnost biti blagovremeno obaveštena- saopštilo je sinoć Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Otkriveno za šta je optužen Mika Aleksić: Pored SILOVANJA, na teret mu se stavlja i ovo krivično delo

 



Izvor: Kurir

Komentari (6)

  1. Znaš kako bi reagovali? Bili bi ljuti prvenstveno na sebe! Prvo što nismo prepoznali patnju deteta, a drugo što nismo vaspitali dete tako da ume da se založi za sebe, da ne da da se izmanipuliše i da ume da odbrani. Deo krivice bi preuzeli na sebe jer je sve navedeno zadatak nas kao roditelja. Eto kako bi se osećali kao roditelji da se našem detetu to desilo.

    Odgovori
  2. Naravno da su svi umetnici znali da se to desavalo, i ne samo kod njega u skoli, tako kazu i slkarski umetnici, jer su se kretali u drustvu umetnika svih bransi. Kazu da je to bila javna tajna, medju umetnicima,ali niko nije reagovao. I anas se slicno desava ali sa vec oformljenim licnostima iz sveta glume.

    Odgovori

Ostavite komentar