Plen filmske pljačke u Nemačkoj završio u Beogradu: Ovako je MISTERIOZNA ŽENA unela blago “Pink pantera”

Primopredaja luksuznih predmeta obavljena je na parkingu jednog supermarketa u Šidu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Profimedia/Marcel Kusch/AFP

Spektakularna pljačka juvelirnice u Diseldorfu 14. decembra prošle godine, kada su srpski “Pink panteri” odneli satove optočene brilijantima, vredne više od tri i po miliona evra, uspela je tek iz trećeg puta, pišu Novosti.

Političari i estrada u panici: Policija češlja ko je kupovao kradenu robu od Pink Pantera! (VIDEO)

U običnoj, braon sportskoj torbi, basnoslovni tovar u Srbiju je pet dana kasnije unela tajanstvena žena u crnom “audiju”. Primopredaja luksuznih predmeta obavljena je na parkingu jednog supermarketa u Šidu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Do ovih podataka došlo se tokom višemesečne istrage policije i Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK). Za sada su osumnjičene četiri osobe – beogradski juveliri Nebojša Strugar i Nebojša Bojović, kao i dvojica za koje se tvrdi da su direktni učesnici pljačke – Sreten Škundrić i Aleksandra Jakšić. U saradnji sa nemačkom policijom, radi se na identifikaciji treće osobe, koja je bila sa njima.

Legendarni “lopov”: “Pink Panter” iz Teslića do suza nasmejao region (VIDEO)

– U ovom trenutku ne zna se ni ko je tajanstvena dama, koja je torbu sa 41 satom i zlatnom narukvicom marke “Brege” uspela da prokrijumčari do Srbije – navodi izvor upoznat sa istragom.

– Postoje indicije da je ona vredan tovar preuzela negde u Austriji i preko Horgoša ušla u našu zemlju 21. decembra prošle godine. Osumnjičeni Strugar, koji je označen kao organizator grupe, sa svojim radnikom čekao je ovu ženu nekoliko sati, jer su bile strahovite gužve na granici.

Torba sa satovima, potom, prebačena je u štek-stan u Beogradskoj ulici, u centru srpske prestonice. Tako je na najbolji mogući način završen “posao” koji je planiran mesecima, a izveden tek iz trećeg puta. Ipak, radost je kratko trajala. Samo dva dana kasnije pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) osumnjičenima su “poskidali” satove i stavili lisice.

Prema onome što je zasad poznato iz istrage, planovi za pljačku počeli su da se “kuju” još od jula meseca, ali je prvi pokušaj dva meseca kasnije – propao.

Ovaj “poduhvat” su, kako se navodi u krivičnoj prijavi, na samom početku, finansirali Strugar sa 15, a Bojović sa pet hiljada evra. Reč je o kartama za putovanje, iznajmljivanju soba za prenoćište, nabavci vozila za samu pljaku i, kasnije, dva skutera za beg…

– U septembru su Škundrić i Jakšić otputovali za Nemačku, ali su se posle nekoliko dana vratili neobavljenog posla – navodi naš sagovornik upoznat sa slučajem.

– Sredinom novembra angažovali su jednog auto-prevoznika iz Požarevca da ih odbaci do Austrije, odakle su planirali da stignu do Diseldorfa. Vratili su se, međutim, posle samo nekoliko sati nazad, jer ih Mađari nisu pustili bez PSR testa na koronu preko granice.

O svakom nesupelom pokušaju, kako se navodi u spisima, Strugar je odmah obaveštavao Bojovića. Ali je i obećavao da će “sledeći put sigurno biti uspešni”. Škundrić i Jakšić ponovo su se spakovali 3. decembra prošle godine, ovog puta i sa traženim negativnim PCR testom.

– Desetak dana su osmatrali “tipovanu” juvelirnicu sa vrednim satovima i dragocenim komadima nakita – ističe izvor.

– Iz nekih razgovora zaključili smo da su za određene satove, sa dragim kamenjem i brilijantima, imali unapred pripremljene mušterije. Koliko su se dobro pripremili svedoči i činjenica da su posedovali fotografije sa “tipovanim” satovima.

Već osuđivani

Interesantne su biografije uhapšenih i osumnjičenih za teško razbojništvo. Nebojši Strugaru se na teret stavlja da je organizovao ekipu za pljačku i to tako što je angažovao imenjaka Bojovića i dvojicu “pantera”. Strugar, koji je inače rođen u Nemačkoj, po zanimanju je diplomirani veterinar, a Bojović, inače brat od strica Luke Bojovića, pravni je tehničar (završio je pravno-birotehničku školu). Njih dvojica do sada nisu osuđivani.

Za razliku od njih, Sreten Škundrić i Aleksandar Jakšić poznati su i policiji regiona. Obojica su osuđivana. Inače, Škundrić je po zanimanju medicinski, a Jakšić termoenergetski tehničar.



Izvor: Novosti

Komentari (1)

  1. ISKRENO,KADA OVO PROCITAM...DZULE NIJE ZA TAJ POSO!JEDNOSTAVNO,FALI MU STRUCNA SPREMA,BRATE!POMALO JE SMESNO I TUZNO,STO SU TO SVE ORGANIZOVALI,LJUDI KOJI VEC IMAJU SLICNE RADNJE U BEOGRADU...???BITI,STICI DO DIPLOME VETERINARA,PA KRENUTI U NEKE DRUGE MUZE???NA SRECU,NIKO NIJE STRADAO...ZNACI,NE NA VESALA,ALI U JEDAN DOBAR RUDNIK,DO KRAJA RADNOG VEKA,NIJE LOSA IDEJA?OBAVEZNO!GOLI NA SMENU,I GOLI SA NJE!DOLAZIS NA POSAO?PRVO SKIDANJE DO GOLE KOZE,PROLAZ KROZ BEZBEDNOSNA VRATE,PA OBLACENJE RADNOG ODELA.POSLE 12 SATI,OBRNUTIM REDOM!KUCA-POSO-POSO KUCA!...VERUJTE MI,POTREBA ZA RADNOM SNAGOM U RUDNICIMA,BICE VRLO BRZO PODNAMIRENA!

    Odgovori

Ostavite komentar