Zaposleni u preduzeću “Pro TENT” ne žele da ćute: PORUKA za predsednika sindikata EPS-a, “SRAM te bilo”

Radnici ovog preduzeća su veoma zabrinuti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube

Sindikat radnika preduzeća “PRO TENT” poručio je Milanu Đorđeviću, predsedniku Sindikata radnika EPS, da treba da ga je sramota jer, umesto što brani radnike ove male firme, želi da im ospori potpisivanje kolektivnog ugovora i manipuliše zaposlenima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Post sa Fejsbuka prenosimo u celosti:

Posle drastičnog zaokreta stavova predsednika Sindikata radnika EPS-a Milana Đorđevića, kao Sindikat radnika PRO TENT-a prinuđeni smo da izađemo u javnost i kažemo sram te bilo veliki predsedniče, kako se ti predstavljaš. Umesto da braniš radnike male firme PRO TENT, hoćeš da im osporiš i ono pravo koje su sami izborili. A svi ti radnici su članovi tvog sindikata, kako kažeš, kao da je Sindikat radnika EPS-a tvoje privatno vlasništvo. I svi oni kao radnici angažovani u EPS-u plaćaju punu članarinu sindikatu.

Svoje veliko delo pokazao si poslednjim postupcima. Izdvojio si i uništio distribuciju i radnike EPS Distribucije, a još veće zlo si naneo radnicima proizvođačkog sektora. Ući ćeš u anale, a kad-tad i odgovarati za ovo što si uradio. Uništio si vertikalno integrisano preduzeće EPS, koje je jedino bilo garant zaštite radnika. I to si radi svojih ličnih interesa uradio. Kad tad ćeš za to odgovarati.

Ušao si u opasnu igru i osporavaš potpisivanje kolektivnog ugovora, manipulišući radnicima. Nisi za to od radnika dobio mandati i dozvolu. Časnije bi bilo da si podneo ostavku jer ćeš ući u anale sindikalizma kao čovek koji je prodao i izdao Srbiju.

Sindikat radnika PRO TENT-a podseća da se Đorđević stalno hvali da 20 godina upravlja Sindikatom EPS-a, a baš u tom vremenu je i počelo razbijanje EPS-a. Tako je 2003, 2004. i 2005. prvi put razbijen EPS i izdvojena su preduzeća od kojih su mnoga privatizovana i sve pod rukovodstvom Đorđevića.

I još kao čovek koji je potekao iz rudarskog ugljarskog kraja, koji živi u Baroševcu, on aplaudira ženi koja se zalaže za ukidanje uglja i gašenje termoelektrana. Pa o čemu se tu radi?

Setimo se da je samo pre 5 godina kupac duše radnika PRO TENT-a trebalo da bude Đilasov i Jeremićev jurišnik. Da li se to njihov prljavi pokradeni kapital ponovo sad uz zaštitu predsednika sindikata EPS-a nadvija nad sudbinom zaposlenih u PRO TENT-u koji rade danonoćno za državu Srbiju i napredak pod vođstvom Aleksandra Vučića kome jedinom veruju!

 



Izvor: Pink.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar