Oglasilo se RUSKO ministarstvo! Afera oko IKONE koristi se za diskreditaciju Rusije na međunarodnom nivou

Milorad Dodik poklonio je ikonu Lavrovu 14. decembra prilikom susreta u Istočnom Sarajevu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen / RTRS

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da ta zemlja još uvek nije dobila dokaze da je ikonu poklonjenu ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu u Sarajevu poslednji vlasnik stekao nelegalno i ocenilo se situacija oko ikone u medijskom prostoru Bosne i Hercegovine i nekolicini drugih zemalja koristi da bi se Rusija diskreditovala.

“Uprkos činjenici da je ruska strana diplomatskim kanalima vratila ikonu darodavcima kako bi se razjasnilo njeno poreklo, medijskim prostorom Bosne i Hercegovine i nizu drugih zemalja nastavljaju da se šire neosnovane spekulacije o sudbini ikone, koje bacaju senku na Rusiju“, navodi se u saopštenju Ministarstva na Fejsbuku, prenosi TAS S.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako se dodaje, širenjem insinuacija zasnovanim isključivo na pretpostavkama njihovih autora, “pristrasni” mediji koriste ovu temu za manipulaciju kako bi stekli unutrašnje političke poene u BiH i diskreditovali Rusiju u očima njihove javnosti.

Dodik otkrio nove detalje o spornoj IKONI: Evo koga krivi za aferu 

MSP ukazuje i da nije predstavljen nijedan dokaz o tome da je poslednji vlasnik ikone do nje došao na nezakon način.

Ipak, ova epizoda već je postala “predmet ciničnih manipulacije i nepoštenih igara u medijskom prostoru”, dodaje se, prenosi TAS S.

Umesto da sačekaju zvaničan zaključak relevantnih institucija, kako se dodaje, “beskrupulozni novinari proturaju sopstvene fantazije kao pouzdanu informaciju”.

U saopštenju ruskog ministarstva navodi se da je primetno da neki mediji koriste omiljeni hobi Zapada da traže “prste Kremlja” svuda i u svemu i da su spremni da iskoriste bilo koji, uključujući i krajnje neadekvatan izgovor za podsticanje antiruske propagande.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poklonio je ikonu Lavrovu 14. decembra prilikom susreta u Istočnom Sarajevu.

Posle protestne note ukrajinske ambasade u Sarajevu ikona je predata ambasadi BiH u Moskvi nakon čega je pohranjena u sef koji se nalazi u kabinetu Dodika u Predsedništvu BiH.



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar