NASMEJTE NAJMILIJE ZA ROĐENDAN

Originalne čestitke za rođendan za sve uzraste

Ovakve čestitke se niko drugi ne bi setio da pošalje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
najlepše rođendanske čestitke
Foto: Freepik/ Freepik

Rođendani su svakom bitni, čak i ako neki tvrde suprotno. To je dan koji je posvećen samo nama, dan kada se lepo zabavimo, primamo poklone, pravimo tortu i organizujemo žurku. Rođendani su mnogima omiljeni dan baš zato što ga dele sa svojim najmilijima. Zato su i lepe čestitke za rođendan bitne. Voljenoj osobi sigurno želite da posvetite najbolju čestitku. Zato smo mi za vas izabrali originalne čestitke za rođendan koje će sigurno iznenaditi, nasmejati i oduševiti osobe kojima ih pošaljete.

Smešne originalne poruke za rođendan

Nema ništa lepše nego kad pošaljete nekome poruku za rođendan i pritom ga lepo nasmejete. Ako želite da napišete ovakav tip poruke potrudite se da bude persolnalizovan, da spomenete neku internu šalu ili karakternu osobinu koja je tipična za tu osobu.

Ovo su naši predlozi za originalne poruke za rođendan koje će sigurno iznenaditi slavljenika.

Prvih četrdeset godina detinjstva su najteže. Želim ti srećan rođendan!


Zaista mi je čudesno kako se trpimo svih ovih godina. Srećan rođendan!


Hteli smo da zapalimo onoliko svećica koliko imaš godina, ali nam nisu dozvolili iz vatrogasne. Srećan ti rođendan!


To što smo rod treba da ti bude poklon sam po sebi, tako da sam ti ja poklon za rođendan. Šala mala, želim ti srećan rođendan!

Foto:Freepik/freepik

Da li si znala da je naučno dokazano da što imaš više rođendana, to si starija. Srećan ti rođendan!


Budi srećan što nemaš onoliko godina koliko ćeš imati sledeće godine.

Originalne poruke za rođendan su idealne ako želite da ih pošaljete onima do koga vam je stalo. Pored toga što su smešne mogu biti i emotivne, specijalno napisane. Jedino što je bitno jeste da se ne uklapate u tipičan šablon čestitiki, ili još gore, da pošaljete čestitiku u kojoj će pisati samo “Srećan rođandan”.

Originalne čestitke za 30., 40. i 50. rođendan

Svaki rođendan je poseban; ipak, veća pažnja se posvećuje jubilejima, jer sa okruglim brojem godinama prelazimo u narednu deceniju. Tačnije, tek sa 31. godinom ulazimo u tridesete, ako ćemo matematički pravilno. No, okrugli brojevi se obeležavaju kao prekretnica, jer tada obraćamo pažnju na karakteristike određene decenije u koju smo zakoračili.

U tridesetim godinama smo zreliji nego u dvadesetim, život je sređeniji. U tridesetim su mnogi već u brakovima ili stabilnim vezama i imaju ili planiraju da dobiju decu. Tridesete predstavljaju stabilniji period života u odnosu na dvadesete, koja je obeležena studiranjem, nalaženjem sebe, žurkama, neozbiljnim vezama i druženjem.

Ovo su posebne originalne čestitke za rođendan koje možete poslati prijatelju, članu porodice ili drugoj bliskoj osobi koja slavi 30. rođendan. Osmišljene su tako da vas nasmeju i probude pozitivne emocije.

Originalne čestitke za rođendan
Foto: Pixabay/Efraimstochter

Živeo si na ovoj planeti 10950 dana i još uvek nisi odrastao. Srećan ti rođendan!


Srećan 30 rođendan! Nemoj da se brineš, imaš 18 godina sa 12 godina iskustva.


Da ti kažem, tridesete nisu nešto drugačije od dvadesetih… sem što izgledaš 10 godina starije i ništa ti više nije zabavno. Srećan 30. rođendan!


Dobrodošla u godine kada bi trebalo da znaš bolje, a zapravo, ne znaš! Srećan 30. rođendan!


Nemoj da se brineš što puniš 30., navići ćeš se, samo što ćeš tad imati 40. Srećan rođendan ti želim!

Foto/Pixabay.com/Elkaaaaaaa

Čestrdesete godine su drugačije od tridesetih. Još su stabilnij, odlikuje ih stabilna karijera, rešeno sambeno pitanje. Mudriji ste, značajno zreliji, deca su starija, obično tad ulaze u pubertet ili kreću na fakultete. Polako dolazi period kad ćete moći više da se posvetite sebi. Četrdesete su, stoga, sinonim za hedonizam.

Evo kakve rođendanske čestitke za 40. rođendan možete poslati:

Srećan 40. rođendan! Mora da je super da puniš 20 godina po drugi put.


Dobro došla u godine kada svaki kompliment počinje sa: “Za tvoje godine…”. Srećan ti 40. rođendan.


Htela sam da napravim šalu o tome kako si stara, a onda sam se setila da sam starija od tebe. Pa srećan ti rođendan, želim ti sve najbolje!


Postoje prednosti četrdesetih godina, za nesmotrene odluke možeš da okriviš krizu srednjih godina. Srećan ti rođendan!


Na četrdesete gledaj kao na na pubertet starosti. Nikad nije kasno da živiš život punim plućima. Srećan 40. rođendan, draga moja!

Foto: Freepik/Racool_studio

Za pedesete godine važi još veća okrenutost ka sebi. Za njih se vezuje kriza srednjih godina, odrasla deca, zrelost i životna mudrost. Ove originalne čestitke za 50. rođendan možete poslati vašim voljenim osobama.

Nikad nije kasno da budeš šta god želiš da budeš. Osim ako ne želiš da budeš mlađa, u tom slučaju nemaš šanse. Srećan ti 50. rođendan!


U pedesetim godinama dobijaš poseban set veština. Sad možeš da se smeješ, kašlješ, kijaš i piškiš, sve u isto vreme. Želim ti srećan 50. rođendan.


Znaš da si star kada na tortu više ne mogu da ti stanu sve svećice. Srećan 50. rođendan!


Ako je seda kosa znak mudrosti, onda si ti genije. Želim ti srećan 50. rođendan.


Srećan rođendan! Nisi više najstarija osoba koju poznajem u njenim četrdesetima, sad si najmlađa osoba koju poznajem u njenim pedesetima.

Poruke za 60. i 70. rođendan

Ovo su već zrele godine, godine starosti koje nisu manje lepe. Ne treba mrzeti svoju starost, jer ostariti je privilegija, a može biti lepa i mirna. Originalne poruke za rođendan starijim ljudima mogu zvučati ovako:

originalne čestitke za rođendan
Foto: profimedia/Monkeybusiness Images/Panthermedia/Profimedia

Znaš da si stara kad gasiš svetla da uštediš na struji, a ne zbog romantike. Srećan ti 60. rođendan.


Nemoj da se brineš ako si zaboravila da napraviš okupljanje za svoj rođendan. Zaboravnost je prvi znak šezdesetih. Srećan rođendan!


Šezdeset godina voljena. Želim ti srećan rođendan.


Imaš 3 puta 20 godina i time si 3 puta zabavnija, mudrija i lepša. Nek ti se sve želje ostvare, srećan rođendan, draga.


Od šezdesetih nemoj više da shvataš život ozbiljno i ovako te u okolini niko više neće ozbiljno shvatiti. Sve najlepše ti želim za rođendan!

Sedamdesete godine je zrelo doba života, za koji se vezuje mudrost, mir, odmor, gledanje unučića kako odrstaju. To je zaista specijalan period života, kada možete drugačijim očima da sagledate sve iza sebe. Na to treba da budu orijentisane čestitke koje ćete poslati.

Znaš da si stara kad ti je potrebno da više novca odvojiš na sveće za tortu nego na samu tortu. Želim ti srećan sedamdeseti rođendan!


Za 70. rođendan postoje dva veoma bitna pravila. Prvo, lepo se provedi; drugo, nemoj da zaboraviš prvo pravilo. Sve ti najlepše želim i srećan ti rođendan!


Puniti 70 je kao da sediš na vrhu bilborda, imaš najbolji pogled na svoj život. Nek ti je lep i veseo 70. rođendan!

Originalne čestitke za rođendan
Foto: Pexels/Andrea Piacquadio

Puniti 70 znači dve stvari, da si preživela šezdesete i svoje šezdesete. Srećan ti rođendan!


Možda ti se čini da ti u 70 beži mladost, naravno, kad nisi dovoljno brza da juriš za unučićima. Srećan 70. rođendan!

Sentimentalne originalne čestitke za rođendan

Nema ništa loše u tome da prilikom čestitanju rođendana pokažete malo emocija, naročito ukoliko vam određena osoba mnogo znači. Rođendani su savršene prilike da date vašim najmilijima do znanja koliki značaj imaju u vašem životu. Ove sentimentalne originalne čestitke za rođendan to na savršen način opisuju.

Kada budeš slavio/la rođendan, zamisli da je torta sve najlepše u tebi, a svećice tvoje brige. Zatvori oči, udahni duboko i jednim potezom oduvaj sve brige, a zatim ono najlepše iseci na komade i podeli najdražim ljudima!


Za rođendan ti želim radost, dao bih ti večnu mladost! Da ti sija sunce sjajno, sve da ti je uvek bajno! Ne može u želju stati sve što ti ja želim dati! Da ne trošim više slova, dosta je i želja ova: tugu da zanemariš, što poželiš da ostvariš! Srećan rođendan!


Želim ti najlepše dane, ispunjene smehom i srećom. Da uz tebe uvek bude uspeh i priznanje! Ljubav da te greje, a zaljubljenost osvežava! Želim da ti se ostvare sve želje! Srećan rođendan!

kako proslaviti novu godinu kod kuce
Foto: Freepik/timolina

Šta da ti poželim na ovaj divni dan? Beskrajnu sreću ili veliku ljubav? Uspeh bez granica ili slavu bez premca? Kad bih mogao, sve bih ti dao! Sve što ti treba svakoga dana od ovog do sledećeg rođendana, pa ispočetka! Srećan rođendan!


Danas ti skidam zvezdice s neba, za tebe vadim bisere iz mora, poklanjam ti najlepše cveće i čokoladu. Neka ti svaki lep bude dan, a danas poseban! Srećan rođendan!


Želim ti da u filmu svog života odigraš glavnu ulogu. Sve što radiš da bude ispraćeno aplauzom i odobravanjem! Želim da se ostvare sve one želje o kojima dugo sanjaš. Da se sve o čemu maštaš stvori u tvom domu i zagrljaju! Srećan rođendan!


Rođendanska slavlja dođu i prođu. Pokloni se potroše ili zaborave. Ali ljubav i sreća koju ti šaljem na ovaj dan ne može se nikad potrošiti! Budi radostan, pametan i zdrav! Ovo je tvoj dan i to je samo početak boljeg i lepšeg života! Srećan rođendan!

Ako među ovim čestitkama niste našli ni jednu čestitku koju biste poslali vašoj najboljoj prijateljici, na ovom linku se nalaze čestitke za rođendan drugarici, napisane specijalno za tu priliku.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar