Ovo je recept za supu koji mogu da naprave i najneiskusniji kulinari. Priprema se za dvadesetak minuta i to od samo par jeftinih sastojka. Nije vam potrebno ni meso, ni testenina, pa čak ni povrće za njenu pripremu. Bukvalno samo nekoliko sastojaka je potrebno da imate u kuhinji kako bi ste je pripremili.
Izuzetno je jeftina, a što je najvažnije od svega – toliko je ukusna i lagana da ćete je nakon prvog puta, sigurno spremati ponovo.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Ne verujete da takav recept za supu postoji?
Pročitajte recept do kraja, probajte da je spremite, pa se uverite.
Sastojci:
– 2 supene kašike biljnog ulja
– 1 supena kašika putera
– 1 jaje
– 1 do 2 kocke za supu i soli po ukusu
– 1 kašika svežeg nasecakanog pešuna i 1 kašika sveže naseckane mirođije (kombinujte po ukusu)
Ukoliko u kući imate sve ove sastojke, sledite recept i ubrzo ćete na vašoj trpezi imati mirisnu, ukusnu, toplu supu.
Priprema:
Na tihoj vatri u šerpi otopite puter zajedno sa uljem. Lagano mešajte, kako puter ne bi izgoreo. Preko toga sipajte oko 1 litar vode, ubacite kocke za supu (ukus po želji), pojačajte temperaturu ringle i sačekajte da provri. Dok se to krčka, razlupajte jaje u činiji, posolite ga , a zatim ga energičnim, brzim pokretima zamutite pomoću žice za mućenje. Kada sadržaj u šerpi provri, a jaje je dobro umućeno, sledi najvažniji korak.

Sipajte razmućeno jaje u kipuću vodu, snažno mešajući ga žicom oko minut vremena, da bi se jaje na što sitnije detalje “iscepkalo”. Kad ste to obavili, ostavite supu da blago vri još nekoliko minuta, a na samom kraju dodajte sveže iseckan peršun i mirođiju (mnogi ne vole mirođiju zbog specifične arome, pa mogu da upotrebe samo duplu količinu peršuna).
Verovali ili ne, supa je gotova! Sipajte je u tanjir i uživajte u konzumiranju, a potom nam napišite u komentarima da li vam se dopala. Sve koji su je probali, iznenadilo je koliko je ukusna, a mi čekamo da čujemo vaše utiske!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)