SKANDAL

Napadali srpsku policiju, a u vezi s Amerikom PROMENILI PLOČU: Licemerje srpske opozicije i zvaničnika EU

Letos su podržali nasilne proteste protiv vlasti i predsednika Aleksandra Vučića u Srbiji i kritikovali policiju koja je branila Skupštinu od upada huligana, dok je reakcija povodom sličnih dešavanja u SAD sasvim drugačija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/JIM LO SCALZO

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije pripadnika Nacionalne garde koji spavaju u zgradi Kapitola kako bi je odbranili od napada demonstranata, a lideri srpske opozicije i zvaničnici Evropske unije još jednom su pali na ispitu objektivnosti i pokazali licemerje.

Naime, oni su letos podržali nasilne proteste protiv vlasti i predsednika Aleksandra Vučića u Srbiji i kritikovali policiju koja je branila Skupštinu od upada huligana, dok je reakcija povodom sličnih dešavanja u SAD sasvim drugačija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Slovenačka evroparlamentarka Tanja Fajon reagovala je na upad pristalica odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa, rekavši kako je napad na Kapitol napad na demokratiju i da su prizori iz Vašingtona šokantni, a u Srbiji je zapamćena po tome da je nedvosmisleno davala podršku Bošku Obradoviću i Draganu Đilasu koji su predvodili demonstrante koji su upali u Skupštinu Srbije sa motornim testerama.

Sličnu poruku tada je uputila i Maja Kocijančič, koja je ustanovila da se u Srbiji dešavaju “mirni i legitimni protesti”.

Napadima se pridružio i lider stranke Slobode i pravde Dragan Đilas koji je rekao da je srpska policija pokazala “nezabeleženu brutalnost” optuživši ih da “prebijaju građane”.

Boško Obradović, lider Dveri, otišao je korak dalje i tvrdio da je i sam bio svedok kada je, kako je naveo, “policija krenula da baca suzavac na demonstrante i kada je udarala građane.

“I sam sam dobio udarce, od pomahnitale žandarmerije koja se obračunavala sa ljudima koji su mirno stajali udaljeno”, kazao je tada Obradović.

Podsetimo, uprkos nasilju huligana, srpska policija je reagovala uzdržano, pa nijedna osoba nije nastradala, dok je tokom nereda u Americi ubijeno pet osoba.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar