Poruka Hrvata zapalila internet: Želim se izviniti svakom Srbinu kojeg sam slučajno uvredio

Burni događaji kojima je počela 2021. godina probudili su uvek usijano područje na Balkanu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: STR/AFP/Profimedia

Zemljotresi u Hrvatskoj koji se i dalje ne smiruju doneli su novi talas tuge ali i humanosti i razumevanja.

Poruka korisnika @Vedroops na platformi Reddit širi se i srpskim i hrvatskim internet prostorom a mi vam je prenosimo u celosti:

“Početak 2020. proveo sam u Srbiji sa svojim prijateljima i to mi je bio prvi put da sam bio u Srbiji i mogu reći da su mi se Srbi kao narod dopali svojom izuzetnom gostoprimljivošću, sveopštojj prihvatljivosti prema drugima i svojom velikodušnoću i duhovitošću.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako vas ja osobno nikada nisam mrzeo, osim u mladim i glupim bezrazložno mrziteljskim godinama, mogu reći da ste mi nakon početka 2020. i tokom nje prirasli ka srcu, od razgovora sa Srbima koji su u velikoj većini slučajeva vrlo prijateljski, pa sve do vaše kulture i istorije kao dva primera.

I nakon ove godine volio bih da se mogu izviniti svakom Srbinu kojega sam slučajno uvredio dok sam bio doslovno dete, od ratnih prepucavanja do naslađivanja oko Kosova, jer mogu reći da su mi velika većina Srba koje sam upoznao, što u 2019. pa što i u 2020. postali jedni od najboljih i najbližih prijatelja, i osobe koje su mi u trenucima vraćale nadu u život i čovečnost, makar se oko nekih stvari ne složili, što ne mogu reći za neke Hrvate.

Ovu 2021. ne provodim u Srbiji, ali rado se prisećam tog 1.1.2020. i svog vremena u Srbiji kao jedan od najboljih razdoblja mog života, mislim da se u životu nisam osećao tako prihvaćeno od okoline, kao što sam se osećao u Srbiji, što je ironično, jer sam celi život proveo u Hrvatskoj.

Da skratim, nadam se da će ova 2021. godina biti bolja od prošle, i da će se naši odnosi, što politički, što općeniti, nastaviti poboljšavati kao sada, i da će glas (barem se nadam) većine uvek prevladavati glasnu manjinu.

I nadam se da ćemo mi Hrvati uspeti naučiti puno stvari o vama, kao i vi o nama, jer u nekim stvarima, jednostavno ste bolji od nas.

Sretna nova godina, živjeli vi meni svi dobri ljudi i želim vam sreću ove godine”, napisao je korisnik Reddita, a komentari na njegovu objavu bili su vrlo pozitivni.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Zaboravili ste reci koliko je hiljada Kozaracke djece preslo u katolike othranjeno u hrvatskim porodicama a da zato ne znaju.Koliko hiljada djece je ukradeno u porodilistima BiH i Srbije koje su doktori prodali i ne znaju svoje porijelo.Da lopovski sistem na brdovitom balkanu!!Vidite bebi aferu koju vodi Ana Pajic!!!

    Odgovori
  2. problem, najverovatnije nije ni bio u tebi, nego u sistemu, u predrasudama koja se stvara u državi koja još uvek živi u nekom starom veku, u veri, katoličkoj pravoslavnoj, mada su obe vere jako slične, samo što jedni počinju s jedne, a drugi sa druge strane ukrštati se. svi imate ikone, ljubite krst itd. ali svi čak i mi reformati verujemo u istog Boga, imamo istih 10 zapovesti, molimo se isto. dok to ne uvide svi , dotle će biti mržnje, zlonamere. Pak, kad odeš u inostranstvo, tamo nema od toga ništa, svi smo samo bivši Jugosloveni, bez toga da se svađamo ili mrzimo.

    Odgovori

Ostavite komentar